Enerji ve akaryakıt zamları geri çekilsin!
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney, “A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz” dedi.
Güney, İnönü Parkı’nda, sendika üyeleriyle Fatura Yakma Eylemi’nde konuştu. açlık, işsizlik ve yoksulluğun derinleşerek devam ettiğini kaydeden Güney, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kaldığını anımsattı.
Kamu emekçilerinin maaşlarının yoksulluk sınırı rakamlarının zaten altında iken, her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaştığına dikkat çeken Güney, şunları kaydetti: “Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen artıyor.”