Türkiye’deki Fabrikalarından Dünyayı Fetheden Mono Steel, Yeni İşbirliklerine İmza Attı

 

Üretimlerine hız kesmeden devam eden Mono Steel, Mart ayından bugüne kadar 3 yeni proje için anlaşma sağladı. İngiltere, Malta ve Tanzanya’daki bu projelerin yatırım bedeli ise 4.650.000 Euro. 

Seattle Ship Canal Water Quality Projesi (Amerika), Grand Paris Express (Fransa), Gotthard Base Tünel Projesi (İsviçre ve İtalya’yı birbirine bağlayan, dünyanın en uzun tüneli), Snowy 2.0 Hidroelektrik Santrali (Avustralya) gibi dünyaca ünlü projelerde yer alan ve kaliteli işçiliği ile demir-çelik sektöründe dünyanın aranılan bir oyuncusu haline gelen Mono Steel, yeni projeleriyle üretim kapasitesini artırıyor. Geçtiğimiz ay Kanada’da konut projesine başlayan firma, Mart ayından bugüne kadar 3 yeni işbirliğine daha imza attı. 

Sakarya’daki fabrikalarından dünyanın 5 kıtasında 70’den fazla ülkeye ihracat yapan Mono Steel’in yeni işbirlikleri ise İngiltere, Malta ve Tanzanya’dan. Bu projeler için 2.800 tona yakın üretim yapacak olan firmanın yatırım bedeli ise 4.650.000 Euro.

Mono Steel’in kurucu ortağı da olan ve üretimlerle ilgilenen Murat Özcan yeni işbirlikleri için “Kapasitemizi her geçen gün artırıyoruz. Ferizli’deki yeni üretim tesisimizi de bu sebeple genişletme kararı aldık. 1-2 ay içerisinde yeni yerimizi açacağız ve üretimlerimizi daha da hızlandıracağız. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapmak, hele hele takdir toplayan üretimler hayata geçirebilmek için her koşulu değerlendiriyor ve istihdamımızı da her geçen gün artırıyoruz,” dedi.

Markanın CEO’su ve kurucu ortağı Mustafa Toprakçeken ise; “ 40 günde 3 yeni projeye başladık. Kapasitemizi de her geçen gün artırıyor, Amerika’dan Avustralya’ya kadar kaliteli işçiliğimizle üstlendiğimiz projeleri hakkıyla teslim ediyoruz. Tesislerimizde Seattle’daki kanal projesine de, Litvanya’daki fabrika inşaatına da, Avustralya’daki hidroelektrik santraline de üretimler aynı anda yapılıyor. Geçtiğimiz ay aldığımız karar doğrultusunda, hem ekonomiye katkı sağlamak hem de istihdamı artırmak için üretimlerimizi sadece Sakarya’daki fabrikalarımızdan yapma kararı almıştık. Bu nedenle üretim tesisimizi de genişletiyoruz. Malta, Tanzanya ve İngiltere için de üretimlerimizi Sakarya’da gerçekleştireceğiz. Ve dünyanın dört bir yanına Sakarya’dan ihracat yapmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.