BAŞKAN AKAY’DAN EGEMEN’E NEZAKET ZİYARETİ

. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Akay, Seyhan’a kazandırdıkları 100 tesisin toplu açılışını Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştireceklerini ifade ederek, hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Seyhan Belediyesi olarak en önemli hedeflerinin, her alanda üretmek olduğunu dile getiren Başkan Akay, üreten bir belediye anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti. 
İSMİMİ KULLANMADIM 
Yerel seçimlere sayılı günler kala Adana Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı? Sorusu üzerine Başkan Akay, 2 dönem büyük projelerle girdiğini ancak tekrar düşünmediğini dile getirerek, “Seyhan Belediyesi’ne yeniden aday olmamam için hiçbir neden yok” dedi. Başkan Akay “Göreve geldiğim 2 yıl boyunca ismimi hiç kullanmadım, kullanılmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta bu projeleri Seyhan Belediyesi yapıyor, ben yapmıyorum. Bizim belediyecilik anlayışımızın temel noktası üreten, istihdam, kaynak sağlayan belediye ve sonunda paylaşan belediye anlayışıdır” diye konuştu. 


‘SEYTİM’ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

 Seyhan Belediyesi tarafından kurulan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi "SEYTİM" hakkında bilgiler veren Başkan Akay, burada sürekli çocuklara eğitim verildiğini ifade ederek, yapay zekâya, metaverslere çocukların hazırlandığını dile getirdi. Akay; “ Merkezimizde yer süpüren robot projesi TEKNOFEST ’te Türkiye 1.’si oldu. Ayrıca her yere taşınabilen mini bilgisayar üretimi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl en İyi Teknoloji Ödülünü” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık. SEYTİM’deki temel amacımız bu becerileri üretime dönüştürüp, kentimiz ve ülkemiz için katma değer yaratan ürünler üretebilmek” şeklinde konuştu. 
ÜRETEN BİR BELEDİYE 
Seyhan Belediyesi’ni üreten bir belediye haline getirdiklerini ifade eden Başkan Akay; “Birçok projeye göreve geldiğim ilk yıllarda başladım. İlk yıl Dikim Evim vardı. Burada 4 yıl boyunca dışarıya kıyafet dikimi gerçekleştirdik. 50, 60 belediyenin personel kıyafetlerinin dikimini yapıyoruz. Gülbahçesi, Dağlıoğlu Mahallelerine sürekli çocuk kıyafetleri dikiyoruz. Birçok sporcunun kıyafetleri yine Dikim Evimizde hazırlanıyor. Yine 6 Şubat depreminden sonra afet bölgelerine gittiğimiz zaman iç çamaşırı ve hijyenik kadın pedi gibi çok önemli iki ihtiyaçla karşılaştık. Bu doğrultuda harekete geçerek depremzede kadınlara yönelik önce kadın pedi, sonrasında iç çamaşırı üretmeye başladık” ifadelerinde bulundu.