Kluivert: Mağlubiyetin sebebi kendi hatamız

Kulüp tesislerinde, antrenman öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Kluivert, Karagümrük maçına değinerek, “O gün, aslında yapılması gereken her şeyi yaptım. Çünkü baktığınızda bu tarz maçlarda bu tarz olaylar yaşanırsa genellikle kendi hatanızda oluyor. Ben bunu düşündüm. Yani bu maçta kendi hatamızdan dolayı böyle olaylar yaşadık. O yüzden maç sonunda da herhangi bir şekilde hakemlerle alakalı olmadığını düşündüğüm için kendi özel işlerimi yaptım” diye konuştu.

“Sadece yapılması gerekeni yaptım” şeklinde konuşmasını sürdüren Kluivert, oyuna baktığınızda sadece bir ya da iki futbolcunun kötü oynamadığını ifade etti. Takım olarak performanslarının altında oyun sergilediklerini iddia eden Hollandalı teknik adam, bunun farkında olduklarına değindi. Takımın da farkında olduğunun altını çizen Kluivert, “Ama artık o maç geride kaldı. Şu anda kendi evimizde oynayacağımız bir maçımız var. Bizim için çok önemli bir maç. Yaptıklarımızın farkındalığıyla beraber sahaya çıkacağız. Neler yapabileceklerimizi de biliyoruz. Ve üç puanı alarak umarım en iyi şekilde bir galibiyetle haftayı kapatırız” şeklinde konuştu.
“HİÇBİR MAÇ KOLAY DEĞİL”
Bu tarz durumlarda futbolcularla sadece iletişim kurmaları gerektiğine vurgu yapan Kluivert, “Yakınlık göstermeniz gerekiyor. Çünkü ben de eski bir futbolcu olarak biliyorum. Bu tarz maçlar turnuva genelinde bazen olabiliyor ve zihinsel olarak hemen atlatmanız gerekiyor. Ankaragücü maçını oynadık ve berabere kaldık. Sonrasında Karagümrük’e yenildik ama 4-0’lık bir galibiyet de var. Çok fazlasıyla iyi performanslar veren bir takım olduğumuzu biliyoruz. Yani o yüzden çok fazla geçmişle oynamak da istemiyorum. Biz sadece gelecek olan maçlara adım adım ilerleyerek konsantre olmak istiyoruz. Bu hafta sonu oynayacağımız Konyaspor maçına en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Oynamadan, hiçbir maç kolay değildir. O yüzden en iyi şekilde hazırlandıktan sonra da sahaya çıkıp o 3 puanı istediğimiz gibi almak istiyoruz. Çünkü kendi evimizde de şu ana kadar kaybetmedik” diyerek bu şekilde devam etmek istediklerini söyledi.