Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’dan müjde!

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, olimpik yüzme havuzunun aralık ayında hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi.

TMOK Üyesi/Gazeteci-Yazar Ramazan Şanıvar, ‘Spor; Olimpizm ve Medya’ konulu söyleşide güreş ve yüzmede önemli başarılara imza atmış insanların hikayelerinin yer aldığı kitabı hakkında bilgiler vererek, Adana’nın güreş ve yüzmede yetiştirdiği rekortmen sporcuların başarılarının tesadüf olmadığını söyledi.
Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen söyleşiye, İl Müdürü Muzaffer Çintimar, eski Milletvekili Av. Ziya Yergök, eski Adana İl Sağlık Müdürü Alper Pişkin ve 50 yıldır kırılamayan 5 rekorun sahibi Erdal Acet’in yanı sıra Çukurova Belediyesi Spor Danışmanı ve ASKF Genel Sekreteri Ergin Ulun ile çok sayıda spor paydaşı katıldı.


“Ramazan abinin yapmış olduğu çalışma, yaklaşık yüz yıldır bu şehirde Türk sporuna emek vermiş sayısız şampiyonluklarda madalya almış siz büyüklerimizin, sizinle birlikte olup da bugün aramızda olmayan büyüklerimizin hayatlarını, yaşadıklarını kaleme almak gibi zahmetli ve huzurlu bir işe başlamıştır” diyerek sözlerine başlayan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Bu kitapları ortaya koymak, sizlerin ölümsüzleştirilmesi anlamına böyle bir çalışma yapması büyük bir gayretin çabası” diye konuştu.
“ARALIK AYINDA DEVREYE ALACAĞIZ”
Adana’nın bir spor kenti olduğunu ifade eden İl Müdürü Çintimar, “Özünde de işte su topu, yüzme anlamında büyük bir proje olan, her ne kadar bugün o şartlarda olmasa da yakın zamanda hepimizin hasreti olan olimpik yüzme havuzumuzu açacağız. Öyle zannediyorum ki Aralık ayının sonu itibariyle o havuzu devreye alacağız” şeklinde konuşarak müjde verdi.
Ramazan Şanıvar’ın, yüzme ve su topu ile ilgili hem de olimpiyatlarla ilgili bir takım tecrübelerini aktaracağının altını çizen Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Aynı zamanda ben de eski bir şampiyon sporcuyum. Olimpiyat görmedim ama Ramazan Ağabey bu işin peşinde koşturmuş, olimpiyat görmüş bir ağabeyimiz. O tecrübelerini de bizimle paylaşacak. Bu manada ben hem kendi adıma hem de buradaki sporcu antrenör kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. Bu arada isimlerini duyduğum, belki benim eksikliğim, saygı da duyduğum, bu şehrin yetiştirmiş olduğu büyük şampiyonları da bugün burada görmekten çok büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Rabb’im hepinize can sağlığı versin, afiyet versin. İnşallah günün birinde hepimizin gayreti ve çabası sizlerin elde etmiş olduğu başarıları tekrarlar, bu şehirden de olimpiyatlara giden yüzücü, su topucu çocuklarımızı yetiştirmiş oluruz. Bunun için bir olmamız lazım. Beraber olmamız lazım. Bir takım kısır çekişmelerden uzaklaşmamız lazım” diye konuştu.
“BU KENTTE ÇOK BÜYÜK ŞAMPİYONLAR YETİŞTİ”
Bu şehirde birçok spor branşında çok büyük şampiyonların yetiştiğini belirten Çintimar, “Bugün sağınıza bakıyorsunuz güreşçi, solunuza bakıyorsunuz masa tenisçi, önünüze bakıyorsunuz sutopu oyuncusu, arkanıza bakıyorsunuz yüzücü, futbolcu. O kadar çok güzel isimler var ki” şeklinde konuşarak, önümüzdeki süreçte bunların tekrar yetiştirilebilmesi dileğinde bulundu.
 ŞANIVAR: “7 DALDA HAKEMLİK, 7 DALDA ANTRENÖRLÜK YAPTIM”
Salonda bulunanların arasında Manş denizini 9 saat, 2 dakikada geçerek rekor kıran maraton yüzücü Erdal Acet’in bulunduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan TMOK Üyesi/Gazeteci-Yazar Ramazan Şanıvar da, olimpiyatların tarihi hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, “Antik Olimpiyatlar, milattan önce 776 yılında Yunanistan’da yapılmıştır. Bu müsabakalara kadınlar ve köleler katılamazdı. Para ve Altın ödülü yerine zeytin dallarından yapılmış taç takılırdı” dedi. Şanıvar, katılımcılar arasında bulunan genç sporculara da seslenerek, “7 dalda hakemlik, 7 dalda antrenörlük yaptım” şeklinde konuşarak, kendilerini geliştirmeleri çağrısında bulundu.
“İLK OLİMPİYAT MADALYASINI MERSİNLİ KİREÇÇİ KAZANDIRDI”
Modern olimpiyatların fikir babası ve kurucusunun Fransız Baron Piere De Coubertin olduğunu belirten Şanıvar, beden eğitimi öğretmenlerinin babası sayılan cimnastikçi, beden eğitimi öğretmeni ve siyasetçi Selim Sırrı Tarcan’ın yanı sıra, Türkiye’ye 1936 Berlin Olimpiyatları’nda ilk kez bronz madalya kazandıran Mersinli Ahmet Kireççi’nin, 1948 Londra Olimpiyatları’nda ise altın madalya kazandırdığını söyledi.
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’nın güreş sporunda 20 yıl Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda önemli başarılar elde etmiş ve Güreş Milli Takımı kaptanlığı ve antrenörlük yaptığını ifade eden Ramazan Şanıvar, söyleşide dinleyici olarak bulunan rekortmen yüzücü Erdal Acet’i davet ederek anılarından kesitler anlatmasını istedi.
“50 YILDIR KIRILAMAYAN 5 REKOR”
Yüzme sporuna 1951 yılında başladığını ifade eden rekortmen yüzücü Erdal Acet, 18 yılda sadece bir kez kaybeden ‘Yenilmez Armada Sutopu Takımı’nda da uzun yıllar sutopu oynadığını söyledi. 50 yıldır kırılamayan 5 rekorun sahibi olduğunu kaydeden Erdal Acet, 1972 yılında 30 kilometre yüzerek Manş Denizi’ni geçerken yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.
Daha önceleri ‘Adana’da Sporun Dünü Bugünü’ isimli kitabı bulunan ve 45 yıldır gazetecilik yapan Ramazan Şanıvar, yüzmeyi sulama kanallarında öğrenen ve 300 sporcuyu kapsayan kaynak niteliğindeki ‘Sulama Kanallarının Milli Rekortmen Altın Kulaçları’ adlı ikinci kitabından bahsetti.