MAHALLEME BİR KADIN ELİ DEĞSİN İSTİYORUM
Bir dönem anaokulu işletmeciliği yapan ve güzellik uzmanlığından emekli olan Esin Günışığı, “Mahalleme bir kadın eli değsin istiyorum” diyerek Gürselpaşa Mahallesi’ne hizmet etmek için muhtar adayı olduğunu ifade etti. Günışığı; “Gürselpaşa Mahallesi 51 bin 786’nın üzerinde nüfusu ile yoğunluğu olan bir bölge. Özellikle Gürselpaşa’da ciddi anlamda ulaşım sıkıntısı var. Örneğin Gürselpaşa’dan direkt Adana Şehir Hastanesi’ne, üniversitelere gidemezsiniz. Bunun için 3-5 araç değiştirmek zorundasınız. Ulaşım eziyete dönüşmüş durumda. Bu kadar yoğun nüfusun olduğu bir yerde sadece 2 otobüs çalışıyor, onlarda yeterli gelmiyor. Bu konun acilen çözüme ulaşması lazım” dedi.
SOKAKLARIMIZ ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR
Gürselpaşa Mahallesi’nde sokakların yeterince temizlenmediğini ve etrafa atılan çöplerin kötü koku ve görüntü kirliliği yarattığını dile getiren Günışığı; “Çöplerimiz yeraltı konteynerleri olduğu için kâğıt toplayanlar açıyor dışarıya çöpleri döküyor o atıklar dışarıda mikrop üretiyor. Çevredeki esnaflar sokak hayvanlarını beslemek için etrafa çiğ kemik vs. atıyor, hayvanlardan arta kalan atıklar orada bakteri, kötü koku oluşturuyor. Bunların eksikliklerinden rahatsız oldum ve mahalleme bir kadın eli değsin istiyorum. Gürselpaşa’da kırsaldan gelen çok sayıda kadın var. Birçoğunun mesleği yok, kadınlarımız işsiz. Kadınlarımızı hayata kazandırmak, istihdam sağlamak ve meslek edinmeleri için projeler yapmak istiyorum. Bunun yanı sıra çocuklar için belediyelere ait kreşler eksik. Yine çocukların, gençlerin ücretsiz spor yapması için çalışmalarım olacak” diye konuştu.
KADIN MUHTARLAR DEĞİŞİMİN MÜJDECİSİDİR
Türkiye’de yaklaşık 50 bin 491’ muhtardan sadece bin 122’sinin kadın olduğunu dile getiren Günışığı, “Yerel yönetimlerde kadınların adı yok” dedi, Günışığı; “Kadın erkek eşitliğini sağlamada en yüksek potansiyeli içinde barındıran muhtarlıklarda kadın temsilinin bu kadar az olması kabul edilebilecek bir durum değildir. Adana’da kadın muhtarların görev yapması çok önem arz ediyor. Şehrimde kadın muhtarlarımızın sayısının artmasını istiyorum. Muhtarlık vazifesinin sadece erkeklerin yapabildiği bir iş olduğu kanısına kesinlikle katılmıyorum. İnşallah kadın muhtarlarımızın sayısı bu dönem daha da artar. Muhtarlık kurumu yerel yönetimlere giriş kapısıdır. Her bir muhtarlık eşitliğe, adalete, kapsayıcılığa ve özgürlüğe açılan bir kapı olma potansiyeline sahiptir. Gelecekte siyasete girmeyi düşünen kadınlar için “yapabilirlik duygusu” yaratmaktadır. Kadın muhtarlar yerelde değişimin ve gelişimin müjdecisidir” şeklinde konuştu.