BAYRAM SEVİNCİNE GÖLGE DÜŞTÜ

9 günlük bayram tatili devam ederken yollardan acı haberler gelmeye devam ediyor. Bayram tatilinin 5'inci günü Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarının bilançosu, içimizi acıtan rakamlarla ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı verilere göre, son 24 saatte tam 696 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 10 kişi hayatını kaybederken, 1205 kişi de yaralandı. Bayram tatilinin ilk 5 günündeki toplam verilere bakıldığında ise rakamlar daha da korkutucu hale geliyor. Tatilin ilk 5 gününde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi, yaralı sayısı ise 6 bin 550'ye ulaştı.


DENETİMLER SIKI, SONUÇLAR ACI


Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, bayram tatili süresince toplam 425 bin 63 araç denetimden geçti. Bu denetimlerde hız ve radar ihlali yapan 23 bin 219 araca ceza kesilirken, diğer kural ihlallerinden dolayı 35 bin 990 araca işlem yapıldı. Denetimlerin sıkılığına rağmen trafik kazalarının sayısının bu denli yüksek olması, trafik kurallarına uyma konusundaki eksiklikleri bir kez daha gözler önüne serdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Ayrıca, aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemeri takılması konularında vatandaşları uyardı. "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolun sonu bayram olsun" diyerek vatandaşlara seslendi.

HAVADAN KARADAN TRAFİK DENETİMİ 


Bayram tatili boyunca, polis ve jandarma ekiplerinin yoğun trafik denetim faaliyetleri hem karadan hem de havadan devam etti. Bu kapsamda yapılan denetimlerin görüntüleri de Bakan Yerlikaya tarafından paylaşıldı. Denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürülmesi, trafik güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu acı bilançonun tekrar etmemesi ve daha fazla can kaybının yaşanmaması için trafik kurallarına uymak büyük önem taşıyor. Aşırı hız yapmamak, emniyet kemerini takmak ve diğer trafik kurallarına dikkat etmek, kazaların önüne geçmek adına atılması gereken en önemli adımlar arasında yer alıyor.