ADANA’NIN GELECEĞİ PARLAK

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, katıldığı bir TV programında Adana'nın geleceğine yön verecek büyük projeler hakkında müjdeler verdi. Özellikle Yumurtalık'ta kurulması planlanan konteyner limanı projesi, şehrin ekonomik büyümesine önemli katkılar sağlayacak.Vali Köşger, Yumurtalık'ta kurulacak konteyner limanının, Akdeniz'e açılan önemli bir kapı olacağını ve 9 milyon TEU'luk kapasitesi ile Mersin Limanı'nın üç katından fazla büyüklüğe sahip olacağını belirtti. Bu dev liman projesi, Adana'nın ekonomik büyümesine ve bölgenin genel kalkınmasına büyük katkı sağlayacak.


ŞEHİR İÇİ ULAŞIM VE SANAYİ BÖLGELERİNDE YENİLİKLER

Vali Köşger, şehrin altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çeşitli projelerin planlandığını kaydetti. Şehir içi ulaşımı iyileştirecek yolların genişletilmesi, su ve kanalizasyon sistemlerinin güçlendirilmesi, yeşil alanların artırılması ve ekonomik faaliyetleri destekleyecek altyapı çalışmalarının yapılması bu projeler arasında yer alıyor. Adana'da faaliyet gösteren Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin yaklaşık 45.000 kişiye istihdam sağladığını belirten Vali Köşger, Kozan ve Ceyhan Organize Sanayi Bölgelerinde de önemli faaliyetlerin devam ettiğini ve altyapı sorunlarının çözüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Ceyhan-Yumurtalık bölgesinde yeni bir organize sanayi bölgesi projesinin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

ULAŞIMDA YENİ GÜZERGAH PROJESİ

Vali Köşger, Basra Körfezi’nden Akdeniz'e ulaşan Süveyş Kanalı'na alternatif olacak yeni bir güzergah projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu projenin hem otoyol hem tren yolu olarak hizmet vereceğini ve Adana'yı önemli bir ulaşım noktası haline getireceğini söyledi. Adana'nın ve çevre illerin ekonomik kalkınması için titizlikle çalıştıklarını ifade eden Vali Köşger, Ulaştırma Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın da bu projeleri desteklediğini belirtti. Ankara'daki vekiller, yerel idareciler ve Adana'nın önde gelen siyasi temsilcileri de bu projelerin öneminin farkında olduklarını ve işbirliği içinde çalışarak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.Vali Köşger, Adana'nın potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirildiğini ve şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Şehirdeki vatandaşların daha iyi bir yaşam standardına kavuşmaları için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Köşger, Adana'nın daha modern, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir haline geleceğini ifade etti.