"ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ OLMADAN HASTA MEMNUNİYETİ SAĞLANAMAZ"

Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun "Önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti" şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi. Nennioğlu, sağlık çalışanlarının motivasyon ve memnuniyetinin hasta memnuniyetinin temeli olduğunu vurgulayarak, bu yaklaşımın sahada büyük sorunlara yol açabileceğini belirtti. Nennioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz sağlık çalışanları olarak inanıyoruz ki, önce çalışan memnun olacak ki hastayı memnun etsin. Çalışan memnun olmadıktan sonra, hasta nasıl memnun olacak? Önce çalışana değer verilmeli. İnsan, işini seviyorsa mutluluk saçar etrafına. Ancak ne hikmetse, biz sağlık çalışanlarının kaderi mi bu? İlk günden düğmeyi yanlış iliklemeyelim" dedi.

"YOĞUN BAKIMLAR DOLUP TAŞIYOR, RANDEVU ALMAK İMKANSIZ HALE GELDİ"

Sağlık sektöründe çalışanların memnuniyetinin, doğrudan hastaların aldığı hizmetin kalitesine etki ettiğini belirten Nennioğlu, bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Mutlaka nihai hedef hasta memnuniyetidir. Biz bunu kabul ediyoruz. Ancak bugün sahada çalışma barışı bozulmuş, yoğun bakımlar hep dolu, insanlar muayene olmak için randevu alamıyor. Siz önce Bakan olarak çalışanların motivasyonunu yükseltin, onların moralini yükseltin ki hasta memnuniyeti oluşsun." Nennioğlu, sahadaki mevcut durumu da gözler önüne sererek, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti: "Yoğun bakımlar hep dolu, insanlar muayene olmak için randevu alamıyor. Çalışanların moral ve motivasyonu düşmüş durumda. Bu şartlar altında nasıl yüksek bir hasta memnuniyeti beklenebilir?" diye konuştu. 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KADERE TERK EDİLMEMESİ GEREKİYOR"

Sağlık çalışanlarının işlerine olan sevgisinin ve bağlılıklarının, hastalara daha iyi hizmet sunmanın anahtarı olduğunu ifade eden Nennioğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Çalışanların memnuniyeti sağlanmadan hasta memnuniyeti beklemek, düğmeyi baştan yanlış iliklemektir. Sağlık çalışanlarının kadere terk edilmemesi gerekiyor. Sayın Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu'ndan beklentimiz, çalışanların sesine kulak vermesi ve bu doğrultuda adımlar atmasıdır. Çünkü ancak bu şekilde hasta memnuniyeti sağlanabilir." Bu açıklamalar ışığında, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının artırılması gerektiği ve bunun hasta memnuniyetinin temelini oluşturduğu bir kez daha gündeme gelmiş oldu.