"İÇİMİZDEKİ ÇOCUĞA YOLCULUK"

Anne ve Çocuk Sağlığı Ayı kapsamında, Adana Tabip Odası'nın ev sahipliğinde, özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların  ebeveynlerinden oluşan Gönüllü Anneler Topluluğu'nun düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü. Uzman Psikolog Yasemin Kutlu Varan ve Uzman Doktor Selahattin Menteş'in gerçekleştirdiği seminerler, katılımcıların hayatlarına umut, destek ve motivasyon kattı. Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan ve Uzman Doktor Selahattin Menteş tarafından gerçekleştirilen “İçimizdeki Çocuğa Yolculuk” başlıklı seminer, özel gereksinimli çocukların ailelerine moral ve umut vererek büyük bir etki yarattı. Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz, seminerin ardından yaptığı açıklamada, “Bu seminer, ailelerimize umut verip ışık tuttu, moral ve motivasyon sağladı. Ruhumuzu besleyen, kalbimize dokunan harika bir etkinlikti. Hep birlikte içimizdeki çocuğa yolculuk yaptık” dedi.

"FARKINDA OL ÖNLEM AL"

Ayrıca, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doktor Selahattin Menteş, meme ve prostat kanserleri konusunda erken tanının önemini anlattığı “Farkında Ol Önlem Al” başlıklı seminerinde katılımcıları bilgilendirdi. Erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Menteş, kanser farkındalığı konusunda önemli bilgiler sundu. Bu anlamlı etkinliklere, Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nüvit Dağtekin, Adana 5 Ocak Rotary Kulübü ve Anatolia Rotary Kulübü de destek verdi. Gönüllü Anneler Topluluğu'nun düzenlediği söyleşide, özel gereksinimli çocukların ailelerine moral ve motivasyon vererek onlara ışık tutan mesajlar iletildi.

"İLHAM VE ŞİFA İLE IŞIK OLDUĞUNUZ İÇİN MİNNETTARIZ"

Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz, etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada, “Kıymetli hocalarımız Uzman Doktor Selahattin Menteş ve Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan’a, Anatolia Rotary ve Adana 5 Ocak Rotary ailesine, Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nüvit Dağtekin'e gönülden teşekkür ederiz. Bu seminerler, özel gereksinimli çocuğu olan ailelerimizin enerjisini yükselten, kalbe dokunan, ruhu besleyen etkinlikler oldu. İlham ve şifa ile ışık olduğunuz için minnettarız” dedi. Anne ve Çocuk Sağlığı Ayı kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikler, toplulukların bir araya gelerek dayanışma içinde olmasını sağladı ve özel gereksinimli çocukların ailelerine önemli bir moral kaynağı oluşturdu.