"İKTİDAR TÜRKİYE'Yİ AYRIŞTIRICI BİR KORİDORA SIKIŞTIRDI"

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, partisinin 2. Olağan Adana İl Kongresi'nde dikkat çekici açıklamalarda bulunarak, DEVA Partisi’nin Türkiye’nin iki kutuplu siyasetten kurtulacak yegane parti olduğunu ifade etti. Kongrede, ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Kısacık, iktidarın yarattığı kutuplaştırıcı siyaset ortamını eleştirdi ve DEVA Partisi'nin bu dar koridordan Türkiye’yi çıkaracak tek hareket olduğunu vurguladı. Kısacık, iktidarın uyguladığı kutuplaştırıcı siyasetin Türkiye’yi dar bir alana sıkıştırdığını ve geçmiş hesaplaşmalarla dolu bir siyasetin ülke gündemini domine ettiğini belirtti. "Türkiye, siyaseti dar bir koridora sıkıştırılmış durumda," diyen Kısacık, vatandaşların yerel seçimlerde yüksek oranda sandığa gitmemesi ve oyların geçersiz sayılması gibi durumların, mevcut siyaset anlayışına karşı bir tepki olduğunu ifade etti. 

KISACIK: "DEVA PARTİSİ TÜRKİYE'NİN UMUDUDUR"


Kısacık, "Bu oylar, vatandaşın demokrasiye ve siyasete olan güveninin sarsıldığının bir göstergesidir. DEVA Partisi olarak, bu kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı söyleme karşı durarak demokrasiyi hukukun ve adaletin temelleri üzerine inşa edeceğiz" şeklinde konuştu. DEVA Partisi’nin, Türkiye’nin umudu olduğunu belirten Kısacık, iktidarın kutuplaştırıcı siyaset anlayışının muhalefeti de benzer ideolojik söylemlerle etkisizleştirdiğini söyledi. "İdeolojik yaklaşımlar, seçmenlere korkular veriyor ve bu korkular üzerinden geçmiş hesaplaşmalar sürdürülüyor," diyen Kısacık, DEVA Partisi’nin geleceği ideolojik değil, demokratik bir bakış açısıyla inşa edeceğini vurguladı. Ayrıca, geçmişteki ekonomik başarıların örnek alınarak, vatandaşların refahını artırmak için çalışacaklarını söyledi.


"İDEOLOJİLERLE DEĞİL, DEMOKRASİYLE GELECEK İNŞA EDECEĞİZ"

Kısacık, mevcut siyasi argümanların ve araçların kutuplaştırmaya karşı üretken olamadığını belirterek, DEVA Partisi'nin Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak bir vizyona sahip olduğunu ifade etti. "Türkiye’nin geleceği için ideolojik yaklaşımlar yerine, demokrasiyi, adaleti, eğitimi ve ekonomiyi güçlendireceğiz" dedi. Ayrıca, DEVA Partisi'nin liyakatli ve tecrübeli kadrosuyla ülke yönetimine hazır olduğunu belirtti. Kongre sonrası, partililerle bir araya gelerek onların sorularını yanıtlayan Kısacık, partililerin sorun ve şikayetlerini dinleyerek programını tamamladı. DEVA Partisi'nin, Türkiye’nin sorunlarını gerçekçi bir yaklaşımla çözmeye devam edeceğini belirten Kısacık, partinin gelecekteki rolü ve hedefleri hakkında detaylı bilgi verdi.