TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Milli Eğitim Bakan'ı Yusuf Tekin'e "faşizm" göndermesi

"Son yıllarda, sosyal medya platformları ve çevrim içi oyunlar, çocuklarımızın zamanının büyük bir kısmını almaktadır. Bu platformlar, öğrencilerimizin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yapabilmektedir. Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformlar, çocuklarımızın dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve dijital faşizm olarak adlandırabileceğimiz kontrolsüz içeriklerle karşılaşmasına neden olabilmektedir. Hiç kuşku yok ki, dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklarımıza saygı duyması elzemdir. Unutmayalım ki, evlatlarımızı sosyal medya araçlarının dijital faşizminden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Dijital faşizme hep birlikte dur demeliyiz." 

 

 

Türkiye Komünist Gençliği geçtiğimiz günlerde Eskişehir, İstanbul ve Ankara’da eylemler yaparak MESEM ve ÇEDES gibi projelerle eğitim alanının tarikatlara ve holdinglere peşkeş çekilmesini protesto etmişti. 

Yapılan açıklamalarda, 4+4+4 modeliyle eğitime başlayan 1 milyon 870 bin 715 öğrencinin yaklaşık 240.000''i lise eğitiminin dışında kaldığı hatırlatılarak,  liseye başlayanların ise yaklaşık 540.000'i ya YKS'ye girmedi ya sınıf tekrarına kaldı ya da eğitim sisteminin dışına çıktığı bilgileri paylaşılmıştı. 

 

Aynı açıklamalarda “Yıllar önce Koç Holding'in "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesini başlatması ya da 6 Şubat Depremi'nin hemen ardından Sabancı Holding'in Hatay'da Enerjisa Meslek Lisesi'ni açması bir tesadüf sayılabilir mi? İşyerlerinde can veren meslek liseli ve mesemli öğrencilerin kanı Türkiye'nin bütün kaynaklarına egemen olan holdinglerin elindedir.” denmişti. 

 

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan da X hesabından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarına yanıt verdi. 

 

Asıl sorun çocuklarımızın bilim dışı bir müfredata maruz kalıyor olmalarıdır diyen Okuyan “evlatlarımızı korumalıyız evet” dedi. 

Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

 

“Eğitim Bakanı “evlatlarımızı dijital faşizmden korumalıyız” demiş. Evlatlarımızı korumalıyız evet. Bilim dışı bir müfredattan ve eğitim sisteminden de örneğin. Ancak benim takıldığım, hükümet temsilcilerinin sık sık “faşizm” sözcüğünü kullanmaları. Faşizmin ne olduğuna dair bir fikirleri olduğunu sanmıyorum. Demek ki bu bir savunma mekanizması. Dinci birinin sürekli laiklikten söz etmesi gibi belki…”