BULUT: "TÜRKİYE EKONOMİK VE HUKUKİ KRİZ İÇİNDE"

CHP Adana Milletvekili ve CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, hukuki ve toplumsal krizlere dikkat çeken Bulut, sarayın harcamalarındaki astronomik artışı gündeme taşıdı ve ülkenin mevcut durumuna dair sert eleştirilerde bulundu.

"SARAYIN HARCAMALARI %5 BİN ARTTI: BU İSRAF KABULEDİLEMEZ! "

Bulut, son on yılda sarayın harcamalarının 50 kat arttığını belirterek, bu durumun Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmadığını ifade etti. "Bu, %5000’lik bir artış demektir," diyen Bulut, "Vatandaş ekonomik krizle boğuşurken, sarayın israfı kabul edilemez. Ülkemizde gelir adaletsizliği her geçen gün derinleşiyor, halkın büyük bir kesimi bu büyümeden faydalanamıyor," ifadelerini kullandı. Bulut, bu harcama artışlarının ülkenin mali yapısını daha da kırılgan hale getirdiğini savunarak, bu israfın derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

"HUKUKİ DURUM KÖTÜYE GİDİYOR"

Türkiye’de hukukun üstünlüğünün giderek zayıfladığını belirten Bulut, Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan Can Atalay’ın durumunu örnek göstererek, "Türkiye, hukuk alanında geriye gidiyor. Dünya sıralamalarına baktığınızda durum oldukça vahim," diye konuştu. Hukukun üstünlüğü konusunda uluslararası alanda Türkiye'nin aldığı düşük notlara dikkat çeken Bulut, bu durumun ülkenin itibarını zedelediğini belirtti.

"31 MART SEÇİMLERİYLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği başarının önemine vurgu yapan Bulut, "Bu seçimlerle birlikte Türkiye’de yeni bir siyasi iklim oluştu. 22 yıllık bir iktidar döneminden sonra CHP, birinci parti olmanın sorumluluğunu üstlendi," dedi. Bulut, bu başarının, Türkiye’nin geleceğini yeniden şekillendirmek için önemli bir adım olduğunu belirterek, CHP’nin normalleşme sürecine ihtiyaç duyduğunu ve müzakere ile mücadele dengesinin korunması gerektiğini ifade etti.

"MECLİSTE ŞİDDET KABULEDİLEMEZ"

Son dönemde TBMM’de yaşanan şiddet olaylarına da değinen Bulut, "Mecliste kan dökülmesi ve kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez. Siyasetin amacı toplumu yakınlaştırmak ve sorunları çözmektir," dedi. Bulut, siyasette şiddetin yeri olmadığını vurgulayarak, demokratik süreçlerin sağlıklı bir şekilde işlemesi gerektiğini belirtti.

"ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ"

CHP’nin iktidara gelmeye hazır olduğunu ifade eden Bulut, "Biz hazırız. Erken seçim, birinci parti olmuş bir partinin liderinin ya da kadrolarının istemeyeceği bir şey olabilir mi? Hep söylüyoruz, gölge kabineyle, genç kadrolarla biz iktidara hazırız," dedi. Bulut, iktidarın dönemini tamamlamaya gücünün yetmeyeceğini düşündüğünü belirterek, erken seçimin yakın olduğunu vurguladı.

"ORGANİZE BİR KÖTÜLÜK VE AYRIŞTIRMA SİYASETİ YÜRÜTÜLÜYOR!"
 
CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Türkiye'deki suç artışından ekonomik krize, eğitimden tarıma kadar birçok alanda sert eleştirilerde bulunan Bulut, iktidarı "organize bir kötülük" ve "toplumu ayrıştırma siyaseti" yürütmekle suçladı.

"SUÇ ORANLARI HIZLA ARTIYOR: EKONOMİK VE HUKUKİ KRİZİN SONUCU"

Türkiye'deki suç oranlarındaki artışın, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve hukuki krizle doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Bulut, "Ekonomi ve hukukta yaşanan sıkıntılar, suç oranlarını da tetikliyor. Uyuşturucu kullanımından kadına yönelik şiddete kadar birçok suç türünde ciddi bir artış söz konusu. Adana’da da bu durumun acı sonuçlarını yaşıyoruz. Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokula kadar düşmüş durumda. Eğer bu soruna el atmazsak, gelecek nesilleri kaybederiz," dedi.

BULUT'TAN ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI'NA SERT ÇIKIŞ: "KİMLE DALGA GEÇİYORSUNUZ!"

Adana’da büyük yankı uyandıran havalimanı tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bulut, "Hiçbir iktidar mensubundan Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasına dair bir cümle duydunuz mu?" diye sordu. Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şakirpaşa Havalimanı kapatılmadı, siz kapatın biz yeniden açacağız," ifadelerini kullandığını hatırlatarak, Saray danışmanları dahil birçok yetkilinin kendisini halkı yanılttığı yönünde eleştirdiğini belirten Bulut, "Kimle dalga geçiyorsunuz? Havalimanına, yolcu iner ve kalkar. Buradaki en büyük ayıp iktidar mensubu milletvekillerine düşüyor, bu bizim ayıbımız değil," dedi.

"HANGİ ADANALI ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI'NIN KAPATILMASINI İSTEDİ?"

Adana halkına danışılmadığını vurgulayan Bulut: "Cumhurbaşkanı geldi ve 'Siz istemezseniz kapatılmaz, Adana ne isterse o yapılır' dedi. Ben buradan soruyorum: Hangi Adanalı, Adana Havalimanı'nın kapatılmasını istedi? Bize bir tane isim versinler," şeklinde konuştu. Bulut, Mersin Havalimanı'nı yapan şirketin başındaki kişinin bir yıl önce Adana Havalimanı'nın kapatılacağını ilan ettiğini hatırlatarak, "Bir Allah'ın kulu da 'Sen kimsin kardeşim? Buna sen mi karar veriyorsun?' demedi. Adana Havalimanı'nın katılmamasına Cumhurbaşkanı, AKP milletvekilleri karar vermedi. Mersin Havalimanı'nı yapan şirketin temsilcisi karar verdi," dedi. 

"TÜRKİYE' DE ÖĞRENCİ SAYISI 5 YILDA 700 BİN AZALDI"

Bulut, Türkiye’de üniversite öğrencisi sayısındaki düşüşe de dikkat çekerek, "2018’de 7,5 milyon olan üniversite öğrenci sayısı, 2023’te 700 bin azalarak 6,8 milyona geriledi. Bu azalışın temel nedeni barınma ve beslenme sorunlarıdır. Öğrenciler, büyük şehirlerde yurt bulamıyor, kira fiyatları ise astronomik seviyelere çıkmış durumda. Bu durumda öğrenciler nasıl okuyacak?" dedi. Bulut, bu durumun üniversite eğitimi almak isteyen gençler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ve eğitim sisteminin çökme noktasına geldiğini belirtti.

"ÇİFTÇİ MUTSUZ, ESNAF PERİŞAN:TARIM POLİTİKALARI ÇÖKTÜ!"

Türkiye’de tarım politikalarının iflas ettiğini ifade eden Bulut, çiftçinin ve esnafın ekonomik sıkıntılar içinde boğuştuğunu dile getirdi. "Çiftçi mutsuz, geçinemiyor. Esnaf perişan, ayakta durmaya çalışıyor. Hükümet, çiftçiye verilen taban fiyatları enflasyonun altında tutarak büyük bir zulüm yapıyor. Bu politikalarla enflasyonu düşürmek mümkün değil. Çiftçiye destek verilmediği sürece tarım sektörü daha da kötüleşecek," dedi. Bulut, ayrıca fıstık ve pamuk gibi ürünlerin fiyatlarının enflasyonun altında tutulmasının, tarım sektöründe büyük bir kriz yaratacağını vurguladı.

"CUMHURBAŞKANI'NIN DİLİ BİLİNÇLİ BİR KÖTÜLÜK: TOPLUMU AYRIŞTIRIYOR"


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerini sert bir dille eleştiren Bulut, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın dili, organize bir kötülüktür ve toplumu ayrıştırmaya yönelik bilinçli bir siyaset dilidir. Sokak röportajlarında dile getirilen sözler nedeniyle insanların tutuklanması ve hayvan hakları gibi konular bile bu ayrıştırma siyasetinin bir parçası haline getirilmiştir," dedi. Erdoğan’ın Ahlat’taki konuşmasında, yeniden sertleşen bir dilin hakim olduğunu belirten Bulut, "Artık bazı şeyler saklanamaz hale geldi. Yoksulluk, geçim sıkıntısı, ekonomik zorluklar vatandaşın gündelik yaşamını etkiliyor. Ülke refah içinde diyorsanız bu bir aymazlıktır," şeklinde konuştu.

"CHP YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR"

Partisinin yeni tüzük çalışmalarının sürdüğünü belirten Bulut, CHP’nin Türkiye’nin yönetimine talip olduğunu kaydetti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Bulut, CHP’nin, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zorlu dönemde ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu açıkça ifade etti. Bulut, "Ülkenin geleceği için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.Bulut, Türkiye’de yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve hukuki sıkıntıya karşı mücadele edeceklerini belirterek, halkın yanında duracaklarının altını çizdi.