İRFAN SÖKER: "30 AĞUSTOS ZAFERİMİZ, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR"

30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve tarihinin dönüm noktalarından biri olarak tarihteki yerini koruyor. Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, bu anlamlı gün vesilesiyle yaptığı çarpıcı açıklamada, zaferin Türkiye’nin bağımsız ve demokratik geleceği için bir kıvılcım olduğunu belirtti. Söker, 30 Ağustos’un, Türk milletinin vatan sevgisi ve kahramanlığının tarih boyunca vurgulandığı önemli bir gün olduğunu vurguladı. “30 Ağustos 1922, Büyük Taarruz’un son günüdür ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı gün olarak tarihimize altın harflerle kazınmıştır. 

"BU TOPRAKLARIN HER BİR KARIŞI KAHRAMANLAR TARAFINDAN KAZANILMIŞTIR"

Söker açıklamasında, "Bu zafer, Türkiye’nin bağımsız, laik ve demokratik geleceğinin kıvılcımını yakarak, ülkemizin geleceğe dair umutlarını yeşertmiştir,” dedi. Türk milletinin vatan sevgisinin her şeyin üstünde tutulduğunu ifade eden Söker, “Onlarca devletin hakimiyet kurmak için can attığı ülkemiz, birlik ve beraberlik içindeki yurttaşlarımızın ve kahraman askerlerimizin azimli mücadelesiyle işgallerden kurtarılmıştır. Bu toprakların her karışı, vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan kahramanlar tarafından kazanılmıştır” şeklinde konuştu.Söker, Büyük Taarruz’un Türk milletinin tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğunu belirtirken, “Bu zaferin, tarihimizdeki en büyük ve en anlamlı başarı olduğunu vurgulamak istiyorum," diye konuştu. 

"ATATÜRK VE KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM"

Söker, Atatürk ve kahraman askerlerin tarihi mücadelesini rahmet ve saygıyla anıyorum,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin barış, birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni eden Söker, “Bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer’ini bize armağan eden eşsiz Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Kahraman Ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz,” dedi. Söker, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının simgesi olduğunu belirterek, “Ulusumuzun yükselişinin taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! Bağımsızlık mücadelemizin kahramanları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz,” dedi.

MİLLİ GEÇMİŞİMİZİN ONUR ABİDESİ

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği, 5 Mart 1951 tarihinde kurulmuş ve 1953 yılında Cumhurbaşkanlığı onayıyla kamu yararına çalışan dernekler arasında yer almıştır. Türkiye genelinde 40’a yakın şubesi bulunan dernek, milli kurtuluş günlerini yaşatmaya devam ediyor ve milli birlik ve beraberlik ruhunu yaşatma kararlılığını sürdürüyor. Söker, derneğin milli geçmişimizin önemli bir parçası olarak Türk milletinin gurur kaynağı olmaya devam edeceğini belirterek, “Bu büyük zaferin yıl dönümünde, 30 Ağustos’u büyük bir coşkuyla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık yolunda destan yazan tüm kahramanları saygı ve minnetle anıyorum,” dedi.