BAKANIN TAŞIMALI EĞİTİM VAADİ BOŞLUKTA KALDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu soru önergesiyle köy ve kasaba okullarının kapatılması ile taşımalı eğitim sistemine dair önemli sorular sordu. Özellikle köy okullarının kapanmasının kırsaldaki eğitim ve göç üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Gürer, Bakan Tekin'in verdiği yanıtlarla taşımalı eğitimin hala büyük bir sorun olduğunu vurguladı.

GÜRER'İN YAZILI SORULARI: KÖY OKULLARI NEDEN KAPANIYOR?

CHP’li Gürer, 2002-2024 yılları arasında kapatılan köy ve kasaba okullarının sayısını, yeniden açılan okulların durumunu ve taşımalı eğitimle ilgili detayları sorarak Bakan Tekin'den yanıt istedi. Gürer, kapanan okulların köy yaşamına olumsuz etkilerinin altını çizdi.

BAKAN TEKİN'İN YANITI: TAŞIMALI EĞİTİMDE 1 MİLYON ÖĞRENCİ

Bakan Tekin’in verdiği yanıtta, 2023-2024 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında 618.056 ilköğretim, 394.644 ortaöğretim öğrencisinin bulunduğunu açıkladı. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van en fazla taşımalı eğitim yapılan iller olarak öne çıktı.

NİĞDE’DE 31 OKUL KAPANDI

Bakan Tekin, Niğde'de 2002-2024 yılları arasında 31 okulun kapatıldığını, bu okulların çoğunluğunun ortaokul düzeyinde olduğunu belirtti. Taşımalı eğitim kapsamında ise Niğde'de 2024 yılında 2.395 öğrenci taşınarak eğitimlerine devam etmek zorunda kaldı.

GÜRER’DEN SERT ELEŞTİRİ: "TAŞIMALI EĞİTİM BÜYÜK SORUN"

Gürer, Bakan’ın yanıtlarını eleştirerek taşımalı eğitimin kırsaldaki öğrenciler için ciddi sorunlar oluşturduğunu, köy okullarının kapanmasının köyden kente göçü hızlandırdığını belirtti. Gürer, köy okullarının yeniden açılması gerektiğini ve öğrencilerin bulunduğu yerlerde eğitim almasının sağlanması gerektiğini vurguladı.