9. Yargı Paketi Genel Kurul’da

9. Yargı Paketine göre, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sayısı 100'den 120'ye çıkarılacak. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı'na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak, ilan edilen kadro sayısının bir katı fazlası aday, mülakata çağrılacak.
Meclis’in resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından 750 lira vergi alınması konusu da, Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarını artırmak amacıyla hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Bu teklife göre, motor silindir hacmi 100 santimetreküpün altındaki motosikletlerle motor gücü 6 kilovat ve altında olan motosikletler, MTV kapsamında olacak.
İnsansız hava taşıtları (dron), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklardan ÖTV alınacak. Tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacak. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.
Öte yandan AK Parti milletvekillerinin, Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında yeni kanun tekliflerinin hazırlıklarına devam ettikleri dile getirildi. Yine Meclis’in internet sitesindeki bilgilere göre, çalışmaların tamamlanmasının ardından, istinaftaki yargılama sürelerine ve noterlik hizmetlerine ilişkin yaklaşık 24 maddeden oluşan yargıya yönelik çeşitli düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasının beklendiği öğrenildi. Ayrıca namlu, tetik ve ateşleyici gibi silahların ana parçalarını satan, taşıyan veya ülkeye girişini sağlayanlara da hapis cezası verilmesini içeren teklifin de Meclis gündemine taşınması planlanıyor. 
Bu arada, yarın ve çarşamba günleri Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.