“Tıp eğitimi aksayacak korkusu yaşıyoruz”

Tabip Odası, Balcalı Adana Tabip Odası Başkanı Özden Polatöz, 6 Şubat depreminde fiziki olarak zarar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin hem eğitim hem hocalar hem de öğrenciler açısından büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Polatöz, “Güçlendirilmesi tamamlanamayan Balcalı Hastanesi’nin tam kapasite çalışmaması nedeniyle sağlık hizmetinin aksadığı hissedilmektedir. Mekansal sorunların yanında Öğretim Üyeleri ve asistanların da ayrı binalarda hizmet vermeye çalışmaları ile Tıp Eğitiminin daha da aksayacağı korkusunu yaşıyorum” dedi.
……………………………….

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, hekim ve sağlık çalışanlarının sorunlarının bitip, tükenmediğini, depremde zarar gören ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin yaralarının halen sarılmayıp, tıp eğitiminin aksadığını söyledi. Polatöz, “Burada zor koşullarda görev yapan meslektaşlarımızın nöbet ve performans ücretlerinin ödenmemesi de sorunun tuzu biberi olmuştur” dedi.
BALCALI’DA YARIM YAMALAK HİZMET OLUR MU?
6 Şubat depreminde fiziki olarak zarar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin hem eğitim hem hocalar hem de öğrenciler açısından büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olduğunu söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Mezun olduğum ve sadece Adana’ya değil, tüm bölgeye hizmet veren yarım asırlık Balcalı Hastanemizin yarım yamalak hizmet veriyor olması; tüm bölge halkı gibi Tabip Odası Başkanı olarak beni de çok üzmektedir. Bu sorun ivedilikle çözülmelidir. Zaten yoğun iş yükü altında ezilen asistan hekim arkadaşlarımızın ve diğer tüm sağlık çalışanlarının nöbet ve performans ücretlerinin ödenmemesi hoş bir durum değildir. Birçok genç asistan meslektaşlarımızın ihtisaslarını başka fakültelerde tamamlamak için arayışlara girdiğini görmekteyiz” dedi.
TIP EĞİTİMİ AKSAYACAK KORKUSU YAŞIYORUZ!
Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Fiziki olarak güçlendirilmesi tamamlanamayan Balcalı Hastanesi’nin tam kapasite çalışmaması nedeniyle Adana ve bölgemizde sağlık hizmetinin aksadığı hissedilmektedir. Mekansal sorunların yanında Öğretim Üyeleri ve asistanların da ayrı binalarda hizmet vermeye çalışmaları ile Tıp Eğitiminin daha da aksayacağı korkusunu yaşıyorum. Buradan ilgililere seslenmek istiyorum. Öğretim üyeleri ve tüm sağlık emekçilerinin nöbet ve performans ücretlerinin biran önce ödenmesini talep ediyorum. Adana Tabip Odası Yöneticileri olarak hekim arkadaşlarımızın her türlü sorunlarında yanlarında olduğumuzu ve her türlü desteği sonuna kadar vereceğimizi belirtiyorum” diye konuştu.