Sağlık personeline “Ergen Sağlığı Programı” eğitimi

 Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu’nun açılış konuşması yapmasıyla başlayan eğitime Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan 6 Çocuk Gelişimci, 7 Sosyal Çalışmacı, 10 Diyetisyen, 6 Psikolog, 8 Hemşire, 20 Ebe, 3 Diş Hekimi, 7 Doktor ve 1 Sosyal Hizmetler Uzmanı katılım belgesi almaya hak kazandı.
Kurs sorumlusu Dr. Ayten Sayılır’ın yönettiği eğitimde; Çocuk Gelişimci Bilge Cangül İyiol, Psikolog Emine Karakurumer, Sosyal Çalışmacı Direncan Abdullahoğlu ve Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar görev aldı. Kapanış töreninde kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgelerini Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, Dr. Fadime Gök, Dr. Ayten Sayılır, Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar, Çocuk Gelişimci Bilge Cangül İyiol, Psikolog Emine Karakurumer ve Sosyal Çalışmacı Direncan Abdullahoğlu tarafından verildi.
Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinde, “Ergenlik dönemi; fiziksel, ruhsal, biyokimyasal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Bu dönem sırasında edinilen davranışsal örüntülerin (cinsiyet ilişkileri, cinsel davranış, tütün, alkol ve diğer uyuşturucuların kullanımı, yeme alışkanlıkları, çatışmaları ve riskleri ele alış şekilleri) çoğu ömür boyu sürecektir” denildi.