Şehit Öğretmen Yavuz’un anısına hatıra ormanı…
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve milletçe derin bir acı yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde, görev yaptığı Hatay'da şehit olan öğretmen Nur Beniz Yavuz'un aziz hatırası için anlamlı bir adım atıldı. Genç yaşta aramızdan ayrılan öğretmenimizin adı, ailesinin talebiyle, Geleceğe Nefes olması amacıyla yaşatılıyor.
Adana'nın Sarıçam ilçesinde 15 dekarlık alanda oluşturulan “Şehit Öğretmen Nur Beniz Yavuz Hatıra Ormanı"nda, düzenlenen fidan dikim etkinliğiyle, 2000 fidan toprakla buluşturuldu. Etkinliğe, şehit öğretmenimizin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, öğrencileri, meslektaşları, yerel idareciler ve gönüllü vatandaşlar da katıldı.
Tören sırasında söz alan şehit öğretmenimizin ağabeyi, duygu dolu anlar yaşanmasına neden olan şu sözleri dile getirdi: “Depremden beri yediğimiz her yemekte, içtiğimiz her suda ablam vardı. Şimdi aldığımız her nefeste olacak."
OGM’nin internet sitesinde, “Orman Genel Müdürlüğü olarak, şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, onları unutmamak ve yeni nesillere örnek kılmak adına hatıra ormanları oluşturmaya devam ediyoruz” denildi.