OSMANİYE KIYAMETİ YAŞADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları gerçek oldu; Osmaniye’yi vuran süper hücre, kenti felç etti. Öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış ve fırtına, kent merkezinde büyük hasara yol açtı. Kent merkezinde saat 17.00 sularında başlayan süper hücre, yaşamı adeta durma noktasına getirdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle Adnan Menderes Bulvarı’ndaki 5 katlı bir iş merkezinin çatısı uçtu. Kent genelinde birçok ev ve iş yerinin çatıları zarar gördü.Fırtınanın etkisiyle devrilen ağaçlar, park halindeki araçlara zarar verirken, bazı yolların kapanmasına neden oldu. 

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ELEKTRİK KABLOLARI KOPTU 

Özellikle Adnan Menderes Bulvarı, devrilen ağaçlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, motorlu testerelerle yollara devrilen ağaçları kaldırmak için yoğun çaba sarf etti. Süper hücreyle birlikte gelen sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Kısa sürede yollar su birikintileriyle doldu, araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Birçok ev ve iş yerinin giriş katları su altında kaldı. Şiddetli rüzgar, elektrik direklerinin devrilmesine ve trafoların zarar görmesine yol açtı. Kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Belediye ve AFAD ekipleri, zarar gören elektrik hatlarını onarmak için seferber oldu.

"DEPREM GİBİ HİSSETTİK"

Adnan Menderes Mahallesi’nde oturan Turgut Çulcu, “Aniden çıkan rüzgar, fırtına ve yağmur bizleri olumsuz etkiledi. Kendimizi zor içeri attık. İçerde fırtına süresince bir deprem hissi yarattı. Evimizin üzerindeki çatı uçtu, elektrik direkleri devrildi, duvarlarımız zarar gördü” dedi. Aynı mahallede oturan Yusuf Sezer ise “Yağmur yağmaz dedik ama bir anda Allah depremi bize gösterdi sanki. Avlum yıkıldı, camlar kırıldı. Ama buna da şükür, Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI VE VALİ OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Adnan Menderes Caddesi, Sanayi Sitesi ve Konteyner Çarşı başta olmak üzere birçok noktada incelemelerde bulundu. Başkan Çenet, “Osmaniye’mize büyük geçmiş olsun. Ekiplerimiz teyakkuzda. AFAD’la birlikte hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz” dedi. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da konteyner çarşıda incelemelerde bulunarak, “Çok güçlü bir fırtına ve yağmur yaşadık. Çok sayıda çatı uçtu, ağaçlar devrildi. Ama biz buradayız, vatandaşlarımızın yanındayız. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmaması bizim için önemli” diye konuştu.

MERSİN'DE DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Öte yandan, Mersin’de sabah saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Akdeniz ilçesindeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde de sağanak ve dolu etkili oldu. Sağanak nedeniyle meyve ağaçları ve sebze tarlaları zarar gördü. Osmaniye ve Mersin’de yaşanan bu doğal afetler, vatandaşları zor durumda bıraktı. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.