PETLAS TÜM ZAMANLARIN İHRACAT REKORUNU KIRDI

Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi gücü AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, ülkemiz lastik sektörünün yerli sermayeli öncü kuruluşu PETLAS, 2021 yılı Ağustos ayında bugüne dek gerçekleştirdiği en yüksek aylık ihracat rakamına imza attı ve Türkiye ekonomisine 39 milyon dolar ihracat geliri sağladı.

Aylık ihracat tonajını Ağustos ayında 10 bin tonun üzerine çıkaran PETLAS, dünya pazarlarına 500 bin adet lastik ihraç etti.

İhracat Büyüme Hedefi Yüzde 40, 280 Milyon Dolar Ciro

Kendi geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle dünya pazarlarında büyük ilgi gören PETLAS’ın 6 kıtada 120 farklı ülkeye yayılan ihracat pazarları arasında, ABD, Almanya, İtalya gibi büyük ölçekli otomotiv endüstri ve pazarına sahip ülkeler de yer alıyor. 2020 yılında küresel sağlık krizine rağmen ihracat rakamlarını büyük ölçüde koruma başarısı gösteren ve yaklaşık 200 milyon dolar düzeyinde ihracat gerçekleştiren PETLAS, 2021 yılı ihracat büyümesi hedefini de yüzde 25’ten yüzde 40 seviyesine revize etti.

2021 yılında özellikle ihracat tarafında başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade eden AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, “PETLAS, küreselleşen ekonomi ve rekabet içerisinde ‘Türk Markası’ olgusunu dünyada hak ettiği yere taşımanın bilinciyle hareket ediyor. Ülkemiz ekonomisine hedeflerimizin üzerinde performansla ihracat geliri sağlamaktan gurur duyuyoruz. Yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli iş gücü ile ürettiğimiz lastiklerimizle, Ağustos ayında rekor seviyede 39 Milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu başarı için tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyorum. Başarımızın bize verdiği özgüven ve azimle, daha önce yüzde 25 düzeyinde belirlediğimiz 2021 yılı ihracat büyümesi hedefimizi, yüzde 40 bandına revize ettik. Ülkemize sağladığımız ihracat gelirlerini artırmak ve çeyrek milyar doların üzerinde, 280 milyon dolar düzeyinde ihracatla ülke ekonomisine katkılarımızı artırarak sürdürmek azmindeyiz” dedi.