"SIĞINMACILARA 800 KATI PARA HARCADILAR"

"TÜRKİYE'Yİ MÜLTECİ KAMPI HALİNE GETİRDİLER"

İYİ Parti Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Doktor Cenk Özatıcı, hükümetin mülteci politikasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özatıcı, astsubayların görev ve makam tazminatına ayrılması gereken bütçenin çok görülmesine karşın, sığınmacı ve kaçaklara bugüne kadar 100 milyar dolardan fazla harcama yapıldığını belirtti. "Kendi vatandaşına, kendi askerine bu bütçeyi vermeyenler, sığınmacılara 800 katı para harcadılar," diyen Özatıcı, hükümetin önceliklendirme politikalarını sert bir dille eleştirdi.

"ÖZ YURDUNDA GARİPSİN, ÖZ VATANINDA PARYA"

"ASKERLİK ÇAĞINDAKİ SURİYELİLER PLAJLARDA GEZİYOR"

Özatıcı, ünlü bir mısrayı hatırlatarak, "Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya" ifadelerini kullandı. Ancak bu mısradan "öz yurt" ve "öz vatan" kelimelerinin öne çıkarılması gerektiğini belirten Özatıcı, hükümetin Türkiye'yi bir mülteci kampına çevirmeye çalıştığını öne sürdü. "Burası bizim öz yurdumuzdur, öz vatanımızdır. Biz Türk milletinin fertleriyiz ve Türk milletinin ta kendisiyiz," dedi. Türkiye'de bir buçuk iki milyon arasında askerlik çağında Suriyeli bulunduğunu ifade eden Özatıcı, "Bizim Mehmetçiğimiz Suriye'de savaşırken, askerlik çağındaki Suriyelilerin burada plajlarda ve nargile kafelerde gezmelerini kabul edemiyoruz," dedi. Bu durumun içlerine sinmediğini belirten Özatıcı, Türkiye'nin sığınmacı politikasının milli güvenlik ve toplum huzuru açısından ciddi sorunlar yarattığını vurguladı.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VERİLERİNE İNANMIYORUM"

"TÜRKİYE'DE SIĞINMACILAR 97 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN FAZLA"

Dr. Cenk Özatıcı, İçişleri Bakanlığı'nın verilerine de inanmadığını ifade ederek, Türkiye'de 10 milyondan fazla sığınmacı ve kaçak bulunduğunu, bunların 3.3 milyonunun kayıtlı, 5 milyonunun ise kayıt dışı olduğunu belirtti. Türkiye'deki sığınmacıların nüfusunun 97 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu dile getiren Özatıcı, farklı ülkelerden gelenlerle birlikte Türkiye'deki sığınmacı sayısının 10 milyonu aştığını kaydetti.Birleşmiş Milletler raporlarını da açıklayan Özatıcı, 2050 yılına kadar dünyada iklim ve siyasi krizler nedeniyle 110 milyon insanın göç edeceğini ve bu göç yolunun Türkiye'den geçtiğini belirtti. Bu durumun Türkiye'yi gelecekte ciddi demografik ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya bırakacağını vurguladı.

"REFERANS ALDIĞIMIZ TEK YAPI TÜRK MİLLETİNİN BİZATİHİ KENDİSİDİR"

"BURASI BİZİM ÖZ YURDUMUZDUR"

Hükümetin milletin çeşitliliği gibi kavramlarla Türkiye'yi mülteci kampı haline getirmeye çalıştığını öne süren Özatıcı, "Biz belli mahfillere şirin görünmek için siyaset yapmıyoruz. Referans aldığımız tek yapı Türk milletinin bizatihi kendisidir," dedi. Cenk Özatıcı, hükümete yönelik sert mesajlar vererek, Türkiye'nin mülteci politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. "Burası bizim öz yurdumuz, bizim öz vatanımız," diyen Özatıcı, Türk milletinin haklarını ve menfaatlerini korumak adına mücadele edeceklerini vurguladı.