Tohum Otizm Vakfının Yeni Kitabı Sözel Davranış Yaklaşımı Çıktı
Otizm ve Diğer Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocuklara Dil ve Konuşma Becerilerinin Öğretimi
Tohum Otizm Vakfı, Otizm ve diğer gelişimsel yetersizliği olan çocukların dil ve konuşma becerisi öğretimine yönelik hazırladığı Sözel Davranış Yaklaşımı kitabını bilim dünyasına kazandırdı.
Tohum Otizm Vakfı Eğitim Direktörü Prof. Dr. Binyamin Birkan’ın editörlüğünü üstlendiği kitap, alanda uzman ve aynı zamanda otizmli bir çocuk annesi Dr. Mary Lynch Barbera ve onun yakın arkadaşı Tracy Rasmussen tarafından kaleme alındı ve yine otizmli bir çocuk annesi İlksen Dinçer Baş tarafından Türkçe çevirisi yapıldı.
Sözel Davranış Yaklaşımı kitabının editörlüğünü üstlenen Tohum Otizm Vakfı Eğitim Direktörü Prof. Dr. Binyamin Birkan kitabın yayınlanmasıyla ilgili şu açıklamada bulundu:
“Kitap, otizm ve diğer gelişimsel yetersizliği olan çocuklara iletişim becerilerinin öğretiminde yeni bilimsel bir eğitim modeli olarak kabul edilen Sözel Davranış Yaklaşımı üzerine yazılmıştır. Bir rehber niteliği taşıya kitap; ailelerin ve eğitimcilerin iletişim becerisi öğretirken karşılaştıkları zorlukları göz önüne alarak hazırlanmış, adım adım açıklamalar ve ayrıntılı kolay uygulama örnekleri sunmaktadır.”
Sözel Davranış Yaklaşımı özel eğitim uzmanları, psikologlar ve alan uzmanları ile ailelere yardımcı olmak amacı ile hazırlandı. Tohum Otizm Vakfı, kitabın otizm ve diğer gelişimsel yetersizliği olan ve bu alanda çalışanlara kaynaklık etmesini, ailelerin faydalanmasını ve bu alanda farkındalığın yükselmesine katkıda bulunmasını amaçlıyor.
Aura Yayınları tarafından yayınlanan Sözel Davranış Yaklaşımı kitabı, kitapevlerinde satışa sunuldu.
Tohum Otizm Vakfı Hakkında:
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu ve Yaygın Gelişim Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.