UMUDA YÜRÜDÜLER

LÖSEV  Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı), 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Adana’da büyük bir kortej düzenledi. Aileler ve gönüllüler, bu anlamlı etkinlikte bir araya gelerek, lösemiye dikkat çekmek için sokakları doldurdu. Renkli görüntülere sahne olan kortej, Kasım Gülek Bulvarı’ndan başlayarak Uğur Mumcu Meydanı’nda son buldu.Kortejin ardından katılımcılar, Atatürk Parkı’ndaki şenlik alanında çeşitli etkinliklerle bir araya geldi. Çocuklar ve aileleri için düzenlenen bu etkinlikler, hem eğlenceli hem de bilgilendirici içerikler sundu. LÖSEV, bu yıl da löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunun altını çizerek, toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

 ADANA'DA ÖRNEK DAYANIŞMA HAREKETİ

LÖSEV, Türkiye genelinde 6 milyonu aşkın gönüllüsü ve 95 binden fazla kayıtlı ailesi ile bu hafta boyunca farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Kortejler, konvoylar ve çeşitli şenliklerle yapılan bu etkinlikler, lösemili çocukların desteklenmesi ve hastalık hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi için önemli bir platform oluşturuyor. Adana'daki korteje katılanlar, lösemili çocukların yaşamlarına destek olmak amacıyla toplumsal bir dayanışma örneği sergiledi. LÖSEV’in Adana ofisi de etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunarak, aileleri ve gönüllüleri bir araya getirdi.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ!”

LÖSEV, bu etkinliklerle birlikte lösemili çocukların zorlu mücadelelerine dikkat çekmekte ve topluma umut aşılamaktadır. Etkinliklerde yapılan konuşmalarda, “Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır; bu yüzden birlikte güçlü olmamız gerekiyor” mesajı vurgulandı. Bu hafta boyunca yapılan etkinliklerle, lösemili çocuklara moral vermek ve onların yanında olmak için tüm toplumun katkısına ihtiyaç duyulmaktadır. LÖSEV, her yıl düzenlediği bu anlamlı haftayla, lösemili çocukların tedavi süreçlerine destek olmayı ve farkındalık yaratmayı sürdürüyor.

"İYİ Kİ VARSIN LÖSEV"

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) İl Koordinatörü Betül Özgüven, 2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası’nın, LÖSEV’in çocuklara bir armağanı olduğunu vurguladı. Özgüven, “’İyi ki varsın LÖSEV’ diyen çocuklarımız, gönüllülerimiz ve ailelerimiz ile birlikte çok güzel bir etkinliğe imza attık. Harika bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdik. Ardından şenlik alanımıza geçerek, birlikte eğlendik” şeklinde konuştu.Özgüven, lösemili çocukların hastalıklarının farkında olmalarının, erken teşhisin öneminin ve mevcut hastaların LÖSEV’den nasıl faydalanacaklarının belirlenmesinin büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

TÜRKİYE’DE HER YIL 2 BİN YENİ LÖSEMİ HASTASI

LÖSEV İl Koordinatörü, Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında 2 bin yeni lösemili çocuk vakası bildirildiğini açıkladı. “Çocukluk çağı kanser vakalarının %35’ini lösemiler oluşturur ve bu, birinci sıradadır” diyen Özgüven, akut löseminin tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansının yüksek olduğunu belirterek, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin önemine dikkat çekti. Her yıl 2-8 Kasım tarihlerinde kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası’nın, lösemi tedavisi gören bireylere ve ailelerine maddi ve manevi destek vermenin önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

"AMACIMIZ DAHA FAZLA LÖSEMİLİ  ÇOCUĞA ULAŞMAK"

Özgüven, “Lösemi olmak istemiyoruz” diyerek, toplumun her kesimini destek olmaya davet etti. Bu hafta boyunca yapılan etkinliklerin, yalnızca eğlence değil, aynı zamanda lösemili çocukların yanında olmanın ve onlara umut vermenin bir yolu olduğunu belirtti. Özgüven "LÖSEV, lösemili çocukların tedavi süreçlerinde onlara destek vermek, farkındalık yaratmak ve hastalığın önlenebilir olduğu konusunda toplumu bilinçlendirmek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu önemli haftada, LÖSEV’in amacı, daha fazla çocuğa ulaşmak ve onların hayatlarına umut aşılamak"diye konuştu.

LÖSEV’DEN TURUNCU FARKINDALIK HAREKETİ

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da LÖSEV’in öncülüğünde 2-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen "Lösemili Çocuklar Haftası", çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen lösemiye dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Özel Haftalar ve Günler" arasında yer alan bu anlamlı haftada LÖSEV, tüm kurumlar, kuruluşlar, okullar, üniversiteler ve halkın güçlü desteklerini bekliyor.

"LÖSEV ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ"

26 yıl önce, tedavi gördükleri hastane odalarından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar, Dr. Üstün Ezer’den bir televizyon istemişti. Hastane yönetiminin bu isteği geri çevirmesi üzerine, Dr. Ezer ve arkadaşları, bu çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için LÖSEV’i kurdu. 8 Kasım 1998’de hayata geçen LÖSEV, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nı, tüm lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti.

 "LÖSEMİ OLMAK İSTEMİYORUZ"

LÖSEV, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak, lösemi hastalığına dair toplumsal farkındalığı artırmayı, löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekmeyi ve lösemili çocukların verdikleri zorlu mücadeleye destek olmayı taahhüt ediyor. Her yıl düzenlediği etkinliklerle bu yıl da farkındalık yaratan LÖSEV, "Lösemi Olmak İstemiyoruz!" mesajını haykırıyor. Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, hafta boyunca öğrencilere löseminin belirtileri, tedavi yöntemleri ve önlenebilirliği hakkında bilgiler verilecek. İl ofisleri, gönüllüler ve sağlık profesyonelleri tarafından gerçekleştirilecek seminerlerle kamuoyunu bilgilendirme hedefleniyor.

"TÜRKİYE’Yİ TURUNCUYA BOYUYORUZ"

LÖSEV, bu yıl 7 Kasım Günü “Lösemi Olmak İstemiyoruz!” sloganı ile tüm Türkiye’yi "turuncuya boyamaya" çağırıyor. Herkes, lösemiye dikkat çekmek ve lösemili çocukların yanında olduğunu göstermek için turuncu kıyafetler, aksesuarlar giymeye ve okullarında turuncu köşeler oluşturmaya davet ediliyor. Bu kampanya, yalnızca bir renk değiştirme değil; toplumsal bir duyarlılık yaratma hareketidir!

"SONUNDA BİZ KAZANACAĞIZ"

LÖSEV, halkın ve kurumların yanı sıra sosyal sorumluluk sahibi birçok markanın, mağaza ve vitrin mankenleri ile çalışanlarının hafta boyunca turuncu aksesuarlarla destek vereceğini duyurdu. Destekleyenlerin, çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında #BizKazanacağızLÖSEV ve @losev1998 etiketleriyle paylaşmaları bekleniyor. Bu paylaşımlar, lösemili çocukların mücadelelerine olan inancı güçlendirecek!

"LÖSEMI DÜNYASINA UMUT OLALIM!"

Lösemili çocuklar ve ailelerinin yaşadığı zorlu süreçlerde onların yanında olmak, hem maddi hem de manevi anlamda büyük bir önem taşıyor. LÖSEV, 1998 yılından bu yana lösemili çocuklara tedavi, eğitim ve psikososyal destek sağlayarak, çocukların mücadelelerinde yanlarında olmaya devam ediyor. Bu süreçte herkesin, bu cesur çocuklara destek vermesi ve onlarla birlikte yürümeleri gerekiyor.

"LÖSEMİ, TEDAVİ EDİLEBİLİR VE ÖNLENEBİLİR!"

LÖSEV’in bu anlamlı haftada verdiği mesaj son derece açıktır: Lösemi, tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır. “Lösemi olmak istemiyoruz!” diyerek, tüm Türkiye’yi lösemili çocukların yanında olmaya ve onların tedavi süreçlerine destek vermeye davet ediyoruz. Birlikte, çocukların umutlarını yeşertebilir, onların hayallerini gerçekleştirebiliriz!.