Kadınlar, Adana’yı dünyaya tanıtacak!
Şener Servi ise, üretim yapmaktan çok pazarlamanın önemine işaret ederek, yurtdışı pazarlara açılmayı planladıklarını söyledi. Servi, kooperatifin eğitim görmek isteyen genç kızlara destek vermeyi de planladığını aktardı.
Ülkemizde anneleriyle birlikte cezaevinde olan çocukları sevindirecek çalışmalara da imza atmak istediklerini anlatan Servi, “Bize ulaşıp cezaevindeki çocuklara oyuncak göndermek isteyenler olabilir. Kadınların el emeğiyle yaptıkları oyuncaklar, küçük bir notla o çocukların yüzlerini güldürebilir” dedi.
Dilek Yalçın, Adana lezzetlerinin yer aldığı (Küçük bir kesede kaynar ile fıstık ezmesi, bal, kuru nane, nar ekşisi, şalgam, üzüm pekmezi ve biber salçası) bulunan Lezzet Kutusu ile şehrin lezzetlerini yanında götürmek isteyenlere de fırsat sunacaklarını kaydetti. Dünyada doğal gıdaya talebin arttığını anlatan Yalçın, Adana lezzetlerinin doğallıkla hem Türkiye’ye hem dünyaya açılmasına ön ayak olacaklarını vurguladı.
Önceleri tarımın başkenti olan Adana’da pazarlama sisteminin yeniden ele alınması gerektiğine vurgu yapan Şener Servi, şehrin kuzey ve dağlık bölgelerinin bugün fiyatı altınla yarışan Safran yetiştirmeye uygun olduğunu anlattı.
Dilek Yalçın, Towanda’nın politikalar üstü şehir için neler yapabileceğine yönelik projeler geliştirmek istediğini ve “Nasıl fayda sağlar, nasıl kadınlara bir şeyler kazandırırız bunu amaçlıyoruz. Mevcut kadın kooperatifleri değiliz. Girişimci, çalışkan ve üreten kadınlarla güzel işler ortaya çıkacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Şener Servi, doğal ve el emeği ürünler için açarak belli miktarda satış yapmanın mümkün olduğunu ancak sürdürülebilir pazarlama yöntemlerini kullanarak yeni pazarlar keşfedilebileceğini sözlerine ekledi.