ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SGK BORCU 3 MİLYAR LİRA

GÜNDEM 26.07.2024 - 15:57, Güncelleme: 26.07.2024 - 16:39 6993+ kez okundu.
 

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SGK BORCU 3 MİLYAR LİRA

Bakan Işıkhan SGK'ya En Fazla Borcu Olan Belediyeleri Açıkladı: Adana 4. Sırada!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en yüksek borcu olan belediyeleri açıkladı. Türkiye genelinde SGK'ya olan toplam prim borcu 96 milyar liraya ulaşırken, bu borçların büyük bir kısmı CHP'li belediyelere ait.Bakan Işıkhan’ın açıkladığı verilere göre, Adana Büyükşehir Belediyesi SGK'ya 3 milyar lira borçla 4. sırada yer aldı. Bu borç, Adana'nın finansal sorunlarını ve SGK'ya olan yükümlülüklerini gözler önüne seriyor. EN YÜKSEK BORÇ ANKARA'DA En yüksek borca sahip belediye ise 5 milyar 751 milyon lira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Ankara'nın borcu, 2019 yılında AK Parti'den devralındığında 225 milyon lira iken, bu miktarın 25,5 katına çıktığı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar lira borçla ikinci sırada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,3 milyar lira borçla üçüncü sırada yer aldı. Şişli Belediyesi ise 1,8 milyar liralık borçla beşinci sırada bulunuyor. SGK 96  MİLYAR LİRA ALACAĞI İÇİN HAREKETE GEÇTİ Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsil edilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. SGK’nın, belediyelerden olan 96 milyar liralık alacaklarını tahsil etmek üzere harekete geçtiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, CHP’li belediyelere emekçilerin sigorta primlerini bir an önce ödemeleri konusunda tavsiyede bulunarak, borçların siyasi rekabetten bağımsız olarak gerçek verilerle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.
Bakan Işıkhan SGK'ya En Fazla Borcu Olan Belediyeleri Açıkladı: Adana 4. Sırada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en yüksek borcu olan belediyeleri açıkladı. Türkiye genelinde SGK'ya olan toplam prim borcu 96 milyar liraya ulaşırken, bu borçların büyük bir kısmı CHP'li belediyelere ait.Bakan Işıkhan’ın açıkladığı verilere göre, Adana Büyükşehir Belediyesi SGK'ya 3 milyar lira borçla 4. sırada yer aldı. Bu borç, Adana'nın finansal sorunlarını ve SGK'ya olan yükümlülüklerini gözler önüne seriyor.


EN YÜKSEK BORÇ ANKARA'DA

En yüksek borca sahip belediye ise 5 milyar 751 milyon lira ile Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Ankara'nın borcu, 2019 yılında AK Parti'den devralındığında 225 milyon lira iken, bu miktarın 25,5 katına çıktığı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar lira borçla ikinci sırada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,3 milyar lira borçla üçüncü sırada yer aldı. Şişli Belediyesi ise 1,8 milyar liralık borçla beşinci sırada bulunuyor.

SGK 96  MİLYAR LİRA ALACAĞI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsil edilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. SGK’nın, belediyelerden olan 96 milyar liralık alacaklarını tahsil etmek üzere harekete geçtiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, CHP’li belediyelere emekçilerin sigorta primlerini bir an önce ödemeleri konusunda tavsiyede bulunarak, borçların siyasi rekabetten bağımsız olarak gerçek verilerle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.