Adana Esnafı Depremin Yaralarını Sararken Faiz Muafiyeti Bekliyor

GÜNDEM 21.05.2024 - 15:52, Güncelleme: 21.05.2024 - 15:52 4801+ kez okundu.
 

Adana Esnafı Depremin Yaralarını Sararken Faiz Muafiyeti Bekliyor

GÖGER: "FAİZ GÜNCELLEMESİ YENİ BİR YÜK GETİRİYOR"
6 Şubat Maraş depreminde en fazla hasar alan illerden biri olan Adana'nın esnafı, faiz güncellemesinden muaf tutulmayı bekliyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, depremin yarattığı ekonomik zorlukların esnafı derinden etkilediğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda müjde beklediklerini söyledi.Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarların kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandığı kredilere yönelik bir faiz güncellemesi açıklamıştı. Bu güncelleme, 4 Ocak 2021 ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında çekilen kredileri kapsıyor ve 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ancak, 6 Şubat depreminden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri bu güncellemeden muaf tutulmuştu. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Adana’nın da bu iller arasında yer almasını talep ediyor. "DEPREMDE BÜYÜK YIKIM YAŞADIK" Başkan Göger, depremin merkez üssüne yakın olmaları nedeniyle Adana’da da büyük yıkım yaşandığını belirtti. Özellikle Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde binlerce konut ve işyerinin yıkıldığını veya ağır hasar aldığını vurgulayan Göger, depremin ardından esnafın aylarca işyerini açamadığını söyledi. Göger, "Deprem, can kaybı ve bina yıkımı bakımından Adana’da diğer iller kadar büyük yıkıma neden olmasa da esnaf ve sanatkarımız ekonomik açıdan en az bu iller kadar büyük yara aldı" dedi.Göger, faiz güncellemesinin, deprem nedeniyle aldığı kredileri ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarın sırtına yeni bir yük yüklediğini belirtti. Esnaf ve sanatkarların her koşulda devletin yanında olduklarını ifade eden Göger, "Ancak, yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle zor günlerden geçen esnaf ve sanatkarımızın devletimizin yardımına ihtiyacı var. Bu konuda TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ün ciddi bir mücadele verdiğinin farkındayız" dedi. "CUMHURBAŞKANIMIZDAN MÜJDE BEKLİYORUZ " Adana esnafının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bu konuda yardım beklediğini belirten Göger, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana esnaf ve sanatkarının bu talebine en kısa sürede müjdeyle karşılık vereceğine inancımız sonsuzdur" ifadelerini kullandı. Göger, faiz güncellemesinden muaf tutulmanın Adana için ve esnaf için son derece önemli olduğunu vurguladı.Depremde en ağır hasar gören iller arasında yer alan Adana, binlerce konut ve işyerinin yıkılması ve ağır hasar almasıyla ekonomik olarak büyük zorluklar yaşıyor. Esnaf ve sanatkarların yeniden ayağa kalkabilmesi için faiz güncellemesinden muaf tutulması, bölgedeki ekonomik iyileşme için kritik bir adım olarak görülüyor.
GÖGER: "FAİZ GÜNCELLEMESİ YENİ BİR YÜK GETİRİYOR"

6 Şubat Maraş depreminde en fazla hasar alan illerden biri olan Adana'nın esnafı, faiz güncellemesinden muaf tutulmayı bekliyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, depremin yarattığı ekonomik zorlukların esnafı derinden etkilediğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda müjde beklediklerini söyledi.Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarların kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandığı kredilere yönelik bir faiz güncellemesi açıklamıştı. Bu güncelleme, 4 Ocak 2021 ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında çekilen kredileri kapsıyor ve 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ancak, 6 Şubat depreminden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri bu güncellemeden muaf tutulmuştu. Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Adana’nın da bu iller arasında yer almasını talep ediyor.

"DEPREMDE BÜYÜK YIKIM YAŞADIK"


Başkan Göger, depremin merkez üssüne yakın olmaları nedeniyle Adana’da da büyük yıkım yaşandığını belirtti. Özellikle Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde binlerce konut ve işyerinin yıkıldığını veya ağır hasar aldığını vurgulayan Göger, depremin ardından esnafın aylarca işyerini açamadığını söyledi. Göger, "Deprem, can kaybı ve bina yıkımı bakımından Adana’da diğer iller kadar büyük yıkıma neden olmasa da esnaf ve sanatkarımız ekonomik açıdan en az bu iller kadar büyük yara aldı" dedi.Göger, faiz güncellemesinin, deprem nedeniyle aldığı kredileri ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarın sırtına yeni bir yük yüklediğini belirtti. Esnaf ve sanatkarların her koşulda devletin yanında olduklarını ifade eden Göger, "Ancak, yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle zor günlerden geçen esnaf ve sanatkarımızın devletimizin yardımına ihtiyacı var. Bu konuda TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ün ciddi bir mücadele verdiğinin farkındayız" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN MÜJDE BEKLİYORUZ "


Adana esnafının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bu konuda yardım beklediğini belirten Göger, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana esnaf ve sanatkarının bu talebine en kısa sürede müjdeyle karşılık vereceğine inancımız sonsuzdur" ifadelerini kullandı. Göger, faiz güncellemesinden muaf tutulmanın Adana için ve esnaf için son derece önemli olduğunu vurguladı.Depremde en ağır hasar gören iller arasında yer alan Adana, binlerce konut ve işyerinin yıkılması ve ağır hasar almasıyla ekonomik olarak büyük zorluklar yaşıyor. Esnaf ve sanatkarların yeniden ayağa kalkabilmesi için faiz güncellemesinden muaf tutulması, bölgedeki ekonomik iyileşme için kritik bir adım olarak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.