ADANA'DA BİR İLK ADRESTE NÜFUS HİZMETİ

GÜNDEM 05.07.2024 - 14:14, Güncelleme: 05.07.2024 - 14:14 3294+ kez okundu.
 

ADANA'DA BİR İLK ADRESTE NÜFUS HİZMETİ

Seyhan'da Nüfus Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor
Seyhan, Adana - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Adreste Nüfus Hizmeti" projesi, Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından büyük bir özveriyle yürütülüyor. Bu sosyal proje, ilk kez kimlik kartı alacak vatandaşların yanı sıra kısıtlı, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin de nüfus işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerini amaçlıyor. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü personelleri, özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kapı kapı dolaşarak başvuruları yerinde alıyor. Bu kapsamda ilk adım, Adana 2 Nolu Açık Cezaevi, Konak Huzurevi ve Seyhan Nergis Sultan Bakım Merkezi'nde atıldı. Bu merkezlerde kalan ve ilk kez kimlik kartı alacak vatandaşların başvuruları, görevliler tarafından bulundukları yerde kabul edildi. EVDE KİMLİK BAŞVURUSU Nüfus Müdürlüğü'ne bizzat gelemeyecek durumda olan vatandaşların da unutulmadığı projede, müdürlük personelleri ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Kısıtlı, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan görevliler, başvuruları yerinde alarak kimlik kartı işlemlerini tamamlıyor. Bu hizmet sayesinde, vatandaşların devlet hizmetlerine erişimi kolaylaştırılıyor ve yaşam kaliteleri artırılıyor. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü, "Adreste Nüfus Hizmeti" sosyal projesi çerçevesinde faaliyetlerine aralıksız devam edeceğini belirtti. Vatandaşların ayağına giden bu hizmet, sadece nüfus işlemlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygusunu da pekiştiriyor. VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR Bu özel hizmetten yararlanan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek, projeyi hayata geçiren yetkililere teşekkürlerini iletti. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar, bu hizmet sayesinde büyük bir rahatlık yaşadıklarını ve devletin kendilerini düşündüğünü hissettiklerini belirtti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği bu anlamlı proje, diğer illerde de örnek teşkil edecek nitelikte. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü, bu örnek çalışmaları ile vatandaşların takdirini kazanıyor
Seyhan'da Nüfus Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Seyhan, Adana - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Adreste Nüfus Hizmeti" projesi, Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından büyük bir özveriyle yürütülüyor. Bu sosyal proje, ilk kez kimlik kartı alacak vatandaşların yanı sıra kısıtlı, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin de nüfus işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerini amaçlıyor. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü personelleri, özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kapı kapı dolaşarak başvuruları yerinde alıyor. Bu kapsamda ilk adım, Adana 2 Nolu Açık Cezaevi, Konak Huzurevi ve Seyhan Nergis Sultan Bakım Merkezi'nde atıldı. Bu merkezlerde kalan ve ilk kez kimlik kartı alacak vatandaşların başvuruları, görevliler tarafından bulundukları yerde kabul edildi.

EVDE KİMLİK BAŞVURUSU


Nüfus Müdürlüğü'ne bizzat gelemeyecek durumda olan vatandaşların da unutulmadığı projede, müdürlük personelleri ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Kısıtlı, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan görevliler, başvuruları yerinde alarak kimlik kartı işlemlerini tamamlıyor. Bu hizmet sayesinde, vatandaşların devlet hizmetlerine erişimi kolaylaştırılıyor ve yaşam kaliteleri artırılıyor. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü, "Adreste Nüfus Hizmeti" sosyal projesi çerçevesinde faaliyetlerine aralıksız devam edeceğini belirtti. Vatandaşların ayağına giden bu hizmet, sadece nüfus işlemlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygusunu da pekiştiriyor.


VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bu özel hizmetten yararlanan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek, projeyi hayata geçiren yetkililere teşekkürlerini iletti. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar, bu hizmet sayesinde büyük bir rahatlık yaşadıklarını ve devletin kendilerini düşündüğünü hissettiklerini belirtti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği bu anlamlı proje, diğer illerde de örnek teşkil edecek nitelikte. Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü, bu örnek çalışmaları ile vatandaşların takdirini kazanıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.