Adana’da Ulusal Kalıntı İzleme Programı eğitimi
Adana’da Ulusal Kalıntı İzleme Programı eğitimi
Tüm Türkiye'de gıda güvenliğini sağlamak ve tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla yürütülen Ulusal Kalıntı İzleme Programı eğitimi Adana'da başladı.
Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitimin açılışına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, gıda güvenliğinin bakanlığın en çok üzerinde durduğu bir konu olduğunu belirtti. Kökçüoğlu, “Canlı Hayvanlar ve Hayvansal Ürünlerde Belirli Maddeler ile Bunların Kalıntılarının İzlenmesi İçin Alınacak Önlemlere Dair Yönetmelik, 17 Aralık 2011 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin amacı, gıda güvenilirliğini sağlayarak tüketici sağlığını korumaktır. Hangi gıda maddesi olursa olsun bunun bir şekilde toplum tarafından tüketildiğini ve sağlıklı olması gerektiğini bilerek işimize odaklanmalıyız" şeklinde konuştu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün internet sitesindeki bilgilere göre, Türkiye genelinde 53 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Ulusal Kalıntı İzleme Programı'na ait iş ve işlemleri yürüten 57 veteriner hekim, gıda mühendisi, ziraat ve su ürünleri mühendisinin katıldığı eğitim iki gün devam edecek.
UKİP kapsamında alınan numuneler, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'ne (GGBS) kaydedilmekte ve analiz sonuçları bu sistem üzerinden takip edilmektedir.
Eğitimde numune alımında görevli personellere mevzuat bilgisi, numune alma yöntemleri ve GGBS'nin kullanımı gibi konularda bilgiler verilecek. UKİP izleme planı kapsamında alınan izleme numunelerinin sonuçları, Bakanlığımız Kodeks Dairesi tarafından incelenmekte ve Bakanlık Numune Alma Planı ve İl Numune Alma planlarına altlık oluşturmakta.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.