ADANA'NIN GURURU 87 YILLIK TARİHE VEDA

GÜNDEM 06.08.2024 - 15:00, Güncelleme: 06.08.2024 - 15:00 2363+ kez okundu.
 

ADANA'NIN GURURU 87 YILLIK TARİHE VEDA

Adana Havalimanı'na Veda: Havayolları Uçuşları İptal Ediyor, 'ADA' Kodu Tarihe Karışıyor
HAVAYOLLARINDAN PEŞ PEŞE İPTALLER Adana, 1937 yılından bu yana hizmet veren ve Türkiye'nin en eski kamu havalimanı olma unvanını taşıyan Adana Havalimanı'na veda etmeye hazırlanıyor. Mersin'de inşa edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Adana Havalimanı, 10 Ağustos itibariyle kapanıyor. Bu önemli değişiklik, havayolu şirketlerinin Adana'ya olan uçuşlarını iptal etmeye başlamasıyla kendini hissettirmeye başladı. Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Pegasus ve Türk Hava Yolları, Adana Havalimanı'ndan gerçekleştirecekleri uçuşları iptal ederek yeni destinasyon olarak Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı duyurdu.  BİR DÖNEM SONA ERİYOR Türk Hava Yolları, Adana'dan uçuş yapacak yolcularına operasyonel nedenlerle uçuş yerlerinin değiştiğini belirten mesajlar gönderdi ve yeni uçuş yerlerinin Çukurova Uluslararası Havalimanı 'Adana - Mersin (COV)' olarak güncellendiğini bildirdi.Adana Havalimanı'nın uluslararası havalimanı kodu olan 'ADA', artık tarihe karışıyor. 1937 yılında hizmete açılan ve yıllardır binlerce yolcuyu ağırlayan Adana Havalimanı, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın devreye girmesiyle birlikte yolcu taşımacılığına kapatılacak. 10 Ağustos itibariyle, Adana'daki seferler tamamen Çukurova Uluslararası Havalimanı'na kaydırılacak. Mersin'de yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı, bölgenin yeni havacılık merkezi olarak faaliyete geçiyor.  87 YILDIR SAYISIZ UÇUŞA EV SAHİPLİĞİ YAPTI  Havayolu şirketleri taşınma işlemlerini hızla gerçekleştirirken, yolcular da yeni havalimanının sunduğu modern imkanlardan faydalanmaya başlayacak. Adana Havalimanı, 87 yıllık hizmet süresi boyunca sayısız uçuşa ev sahipliği yaptı ve Türkiye'nin havacılık tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Ancak değişen ihtiyaçlar ve modern havalimanı gereksinimleri doğrultusunda, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılması, bölgenin havacılık geleceğine yeni bir yön vermekte. Adana Havalimanı'nın kapanışı ve Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışı, bölgedeki hava ulaşımı açısından önemli bir dönüm noktası olarak tarihe geçecek.
Adana Havalimanı'na Veda: Havayolları Uçuşları İptal Ediyor, 'ADA' Kodu Tarihe Karışıyor

HAVAYOLLARINDAN PEŞ PEŞE İPTALLER

Adana, 1937 yılından bu yana hizmet veren ve Türkiye'nin en eski kamu havalimanı olma unvanını taşıyan Adana Havalimanı'na veda etmeye hazırlanıyor. Mersin'de inşa edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Adana Havalimanı, 10 Ağustos itibariyle kapanıyor. Bu önemli değişiklik, havayolu şirketlerinin Adana'ya olan uçuşlarını iptal etmeye başlamasıyla kendini hissettirmeye başladı. Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Pegasus ve Türk Hava Yolları, Adana Havalimanı'ndan gerçekleştirecekleri uçuşları iptal ederek yeni destinasyon olarak Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı duyurdu. 

BİR DÖNEM SONA ERİYOR

Türk Hava Yolları, Adana'dan uçuş yapacak yolcularına operasyonel nedenlerle uçuş yerlerinin değiştiğini belirten mesajlar gönderdi ve yeni uçuş yerlerinin Çukurova Uluslararası Havalimanı 'Adana - Mersin (COV)' olarak güncellendiğini bildirdi.Adana Havalimanı'nın uluslararası havalimanı kodu olan 'ADA', artık tarihe karışıyor. 1937 yılında hizmete açılan ve yıllardır binlerce yolcuyu ağırlayan Adana Havalimanı, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın devreye girmesiyle birlikte yolcu taşımacılığına kapatılacak. 10 Ağustos itibariyle, Adana'daki seferler tamamen Çukurova Uluslararası Havalimanı'na kaydırılacak. Mersin'de yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı, bölgenin yeni havacılık merkezi olarak faaliyete geçiyor. 

87 YILDIR SAYISIZ UÇUŞA EV SAHİPLİĞİ YAPTI 

Havayolu şirketleri taşınma işlemlerini hızla gerçekleştirirken, yolcular da yeni havalimanının sunduğu modern imkanlardan faydalanmaya başlayacak. Adana Havalimanı, 87 yıllık hizmet süresi boyunca sayısız uçuşa ev sahipliği yaptı ve Türkiye'nin havacılık tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Ancak değişen ihtiyaçlar ve modern havalimanı gereksinimleri doğrultusunda, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılması, bölgenin havacılık geleceğine yeni bir yön vermekte. Adana Havalimanı'nın kapanışı ve Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışı, bölgedeki hava ulaşımı açısından önemli bir dönüm noktası olarak tarihe geçecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.