ADASO’DA 'TRADE MAP' ANLATILDI

GÜNDEM 22.05.2019 - 13:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2942+ kez okundu.
 

ADASO’DA 'TRADE MAP' ANLATILDI

Adana Sanayi Odası, ihracat yapan firmalara, ilgili kurum ve firmaların istatistiki güncel verilerini sağlayarak, doğru ve güncel dış ticaret bilgilerine ulaşmalarını sağlayan "TradeMap" sitesinin kullanımı anlatıldı. Adana Sanayi Odası tarafından 2016 yılından beri sürdürülen TradeMap eğitimleri, üyelerin yoğun ilgisiyle 2019 yılında da devem etmektedir. Sanayiciler ile dış ticaret birimleri çalışanlarına yönelik bu yıl beşincisi düzenlenen TradeMap Eğitimi kapsamında ülkelerin ithalat-ihracat verilerinin yanı sıra dış ticaretle ilgili muhtelif diğer verilerin rahatlıkla elde edilebileceği, "TradeMap" sitesinin etkin şekilde kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. TradeMap’in, Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından, dış ticaret ile ilgili kurum ve firmalara istatistiki güncel veriler sağlayarak doğru ve güncel dış ticaret bilgilerine ulaşmalarını sağlayan bir bilgi servisi olduğunu söyleyen ADASO Projeler Birimi Koordinatörü Gülhan Özdemir;“ Online veri tabanı üzerine kurulu olan site, Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından tanımlı 220 ülkenin ve (GTİP koduna göre) 5300 ürüne ait resmi dış ticaret verilerini karşılaştırmalı olarak, 2001 yılına kadar aylık, yıllık ve çeyrek dönemler şeklinde analiz etmeye imkan sağlıyor.” dedi. TradeMap’in kullanıcı dostu ve hedef odaklı bir kaynak olduğu ve dünyadaki uluslararası ticaret uzmanları tarafından başvurulan birincil kaynaklar arasında yer aldığını ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “TradeMap; Uluslararası Gümrük Tarife İstatistiki Pozisyonu Tarife Cetveli sınıflandırma sistemini temel alan bir yapıda işlemektedir. TradeMap; aynı zamanda, ürün bazında, ortalama fiyat bilgisi, tedarikçi ülkelere olan ortalama uzaklık, tedarikçi yoğunluğu gibi, ihracat uzmanlarının pazar analizlerini güçlendiren ilave verilere de kolaylıkla ulaşmayı sağlamaktadır. TradeMap; kolay ve kullanıcı dostu ara yüzü ile birlikte ana seçim menüsünde ‘ülkeye göre, ürüne göre, potansiyel pazardaki rekabet’ olmak üzere farklı seçeneklerde arama seçeneği sunmaktadır.”  

Adana Sanayi Odası, ihracat yapan firmalara, ilgili kurum ve firmaların istatistiki güncel verilerini sağlayarak, doğru ve güncel dış ticaret bilgilerine ulaşmalarını sağlayan "TradeMap" sitesinin kullanımı anlatıldı.

Adana Sanayi Odası tarafından 2016 yılından beri sürdürülen TradeMap eğitimleri, üyelerin yoğun ilgisiyle 2019 yılında da devem etmektedir. Sanayiciler ile dış ticaret birimleri çalışanlarına yönelik bu yıl beşincisi düzenlenen TradeMap Eğitimi kapsamında ülkelerin ithalat-ihracat verilerinin yanı sıra dış ticaretle ilgili muhtelif diğer verilerin rahatlıkla elde edilebileceği, "TradeMap" sitesinin etkin şekilde kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

TradeMap’in, Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından, dış ticaret ile ilgili kurum ve firmalara istatistiki güncel veriler sağlayarak doğru ve güncel dış ticaret bilgilerine ulaşmalarını sağlayan bir bilgi servisi olduğunu söyleyen ADASO Projeler Birimi Koordinatörü Gülhan Özdemir;“ Online veri tabanı üzerine kurulu olan site, Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından tanımlı 220 ülkenin ve (GTİP koduna göre) 5300 ürüne ait resmi dış ticaret verilerini karşılaştırmalı olarak, 2001 yılına kadar aylık, yıllık ve çeyrek dönemler şeklinde analiz etmeye imkan sağlıyor.” dedi.

TradeMap’in kullanıcı dostu ve hedef odaklı bir kaynak olduğu ve dünyadaki uluslararası ticaret uzmanları tarafından başvurulan birincil kaynaklar arasında yer aldığını ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TradeMap; Uluslararası Gümrük Tarife İstatistiki Pozisyonu Tarife Cetveli sınıflandırma sistemini temel alan bir yapıda işlemektedir. TradeMap; aynı zamanda, ürün bazında, ortalama fiyat bilgisi, tedarikçi ülkelere olan ortalama uzaklık, tedarikçi yoğunluğu gibi, ihracat uzmanlarının pazar analizlerini güçlendiren ilave verilere de kolaylıkla ulaşmayı sağlamaktadır. TradeMap; kolay ve kullanıcı dostu ara yüzü ile birlikte ana seçim menüsünde ‘ülkeye göre, ürüne göre, potansiyel pazardaki rekabet’ olmak üzere farklı seçeneklerde arama seçeneği sunmaktadır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.