Altın ararken öldüler

DÜNYA 17.05.2020 - 08:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2078+ kez okundu.
 

Altın ararken öldüler

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya 60 km mesafede Lutraki kasabası yakınındaki bir mağarada 35-65 yaşlarında dört kişinin cesetleri bulundu. Lutraki Belediye Başkanı Yorgo Gionis, ilk belirlemelere göre, dört kişinin mağarada hazine ararken yerleştirdikleri patlayıcı maddenin erken infilak etmesi sonucu öldüklerini belirtti. Hazine avcılarının, büyük ihtimalle, Osmanlı döneminde Korint bölgesinin valisi ve en zengin adamı olan Kâmil Bey’in (1784-1822) gömdüğüne inanılan altın liraları aradıkları öne sürüldü. Yunan tarih kaynaklarına göre, son derece yakışıklı, iyi eğitimli, adil ve yardımsever olan Kâmil Bey, hatırı sayılır bir servetin de sahibiydi. 1821’deki Yunan isyanında ise yakalanarak hapsedildi. Bir diğer olasılık ise ölü bulunan hazine avcılarının, 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin gömmüş olduğuna inanılan külçe altınları aradıkları. 

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya 60 km mesafede Lutraki kasabası yakınındaki bir mağarada 35-65 yaşlarında dört kişinin cesetleri bulundu.

Lutraki Belediye Başkanı Yorgo Gionis, ilk belirlemelere göre, dört kişinin mağarada hazine ararken yerleştirdikleri patlayıcı maddenin erken infilak etmesi sonucu öldüklerini belirtti.

Hazine avcılarının, büyük ihtimalle, Osmanlı döneminde Korint bölgesinin valisi ve en zengin adamı olan Kâmil Bey’in (1784-1822) gömdüğüne inanılan altın liraları aradıkları öne sürüldü. Yunan tarih kaynaklarına göre, son derece yakışıklı, iyi eğitimli, adil ve yardımsever olan Kâmil Bey, hatırı sayılır bir servetin de sahibiydi. 1821’deki Yunan isyanında ise yakalanarak hapsedildi. Bir diğer olasılık ise ölü bulunan hazine avcılarının, 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin gömmüş olduğuna inanılan külçe altınları aradıkları. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.