Avrupa açılıyor

DÜNYA 05.05.2020 - 11:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2105+ kez okundu.
 

Avrupa açılıyor

Koronavirüs vakaları ve can kaybının alınan tedbirlerle nispeten hız kesmesinin ardından dün Avrupa’nın birçok ülkesinden önlemleri gevşetme adımları geldi. ‘Virüsle yaşam dönemi’ diye adlandırılan bu aşamada halka sosyal mesafeye, hijyene özen göstermeleri ve maske takma çağrıları yapılıyor. Alınan tecrit önlemleri sonrasında koronavirüsün bulaşma hızının düşmesi üzerine en sıkı uygulamaların devrede olduğu Avrupa ülkeleri önlemleri kademeli olarak kaldırmaya başladı. Virüsün ortaya çıkışından bu yana Avrupa’da en fazla açılım dün yaşandı. Bazı ülkelerde önlemleri azaltma stratejilerinin ilk aşamaları devreye sokulurken bazı ülkelerde belli bir süre önce devreye sokulan gevşetme adımlarına yenileri eklendi. Avrupa’da en fazla korona vakasına rastlanan iki ülke olan İtalya ve İspanya’nın önlemleri gevşeten ülkeler arasında yer alması önem taşıyor.

Koronavirüs vakaları ve can kaybının alınan tedbirlerle nispeten hız kesmesinin ardından dün Avrupa’nın birçok ülkesinden önlemleri gevşetme adımları geldi. ‘Virüsle yaşam dönemi’ diye adlandırılan bu aşamada halka sosyal mesafeye, hijyene özen göstermeleri ve maske takma çağrıları yapılıyor.

Alınan tecrit önlemleri sonrasında koronavirüsün bulaşma hızının düşmesi üzerine en sıkı uygulamaların devrede olduğu Avrupa ülkeleri önlemleri kademeli olarak kaldırmaya başladı. Virüsün ortaya çıkışından bu yana Avrupa’da en fazla açılım dün yaşandı. Bazı ülkelerde önlemleri azaltma stratejilerinin ilk aşamaları devreye sokulurken bazı ülkelerde belli bir süre önce devreye sokulan gevşetme adımlarına yenileri eklendi. Avrupa’da en fazla korona vakasına rastlanan iki ülke olan İtalya ve İspanya’nın önlemleri gevşeten ülkeler arasında yer alması önem taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.