Balık ölümlerinin sorumlusu bulundu

GÜNDEM 06.05.2021 - 15:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2752+ kez okundu.
 

Balık ölümlerinin sorumlusu bulundu

               Adana’nın Feke ilçesi Ortaköy mahallesindeki Salam Deresi içerisinde ve göletinde ölü balıkların görüldüğü bilgisinin alınması üzerine Adana İl Jandarma Komutanlığı-Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi bölgeye sevk edildi.                 Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve diğer ilgili kurumlarla yapılan incelemede, balık ölümlerinin bölgede özel bir firmaya ait olan ve devam eden hidroelektrik santrali inşaat sahasında beton pompasından sıvı betonun kamyona aktarımı esnasında, yüksek basınçtan dolayı çatlak meydana geldiği, çatlaktan sızan betonun yakın mesafedeki Salam Deresine karışması sonucu balık ölümlerinin yaşandığı belirlendi. Su ve ölü balıklardan alınan numuneler Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderildi. Firma hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

               Adana’nın Feke ilçesi Ortaköy mahallesindeki Salam Deresi içerisinde ve göletinde ölü balıkların görüldüğü bilgisinin alınması üzerine Adana İl Jandarma Komutanlığı-Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi bölgeye sevk edildi.

                Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve diğer ilgili kurumlarla yapılan incelemede, balık ölümlerinin bölgede özel bir firmaya ait olan ve devam eden hidroelektrik santrali inşaat sahasında beton pompasından sıvı betonun kamyona aktarımı esnasında, yüksek basınçtan dolayı çatlak meydana geldiği, çatlaktan sızan betonun yakın mesafedeki Salam Deresine karışması sonucu balık ölümlerinin yaşandığı belirlendi. Su ve ölü balıklardan alınan numuneler Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderildi. Firma hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.