BARIŞ MANÇO ANISINA A CAPPELLA KONSERİ

MAGAZİN 31.01.2017 - 12:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2163+ kez okundu.
 

BARIŞ MANÇO ANISINA A CAPPELLA KONSERİ

  BARIŞ MANÇO ‘ŞARKILARIYLA’ ANILDI   Ünlü sanatçı Barış Manço vefatının 18.yılında SesVerSus grubu tarafından  tarafından A Cappella şarkılarla Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde anıldı. Müzikseverlerin büyük ilgisiyle gerçekleşen programda, SesVerSus Küçükçekmecelilere unutulmaz bir gece yaşattı.      “BİZ ONUNLA HAYATI ÇOK GÜZEL ANLIYORUZ”   Her şarkının başında duygularını dile getiren topluluk üyeleri Manço’yu şu ifadelerle anlattı: “Barış Manço her ne kadar ölüm Allah’ın emri dese de o hiçbir zaman ölmedi ve bizlerle birlikte. Türk halkı için ne kadar önemli bir isim olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz Türk halkı olarak onu unutamadık ve unutmayacağız. Barış abimiz, her türlü hislerini parçalarına işlemiştir. O zamanlar anlayamayacaklarımızı da şarkılarıyla bizlere miras bırakmıştır ki günü geldiğinde anlayabilelim. Biz onunla hayatı çok güzel anlıyoruz. Barış Manço bize, aşkı, sevmeyi, gurbeti belki halk hikâyelerini anlatırken, bazı şarkılarında ise dayanma gücü kalmadığı zaman daha büyük bir güce sığınmayı Allah’a sığınmayı ve sabretmeyi anlattı.’’   “SADECE İNSAN SESİ KULLANIYORUZ’’   A Cappella hakkında bilgiler veren Aslıhan Şahin Güven; “Sadece insan sesi kullanıyoruz. Ama bu insan sesinin mikrofonları geçip size ulaşmasını sağlayan önemli bir isimde Oğuz Mutlu Güven’dir. O bizimle olmasa bu ses bizden çıkmaz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Topluluk olarak hiç alt yapı kullanmıyoruz tamamen insan sesiyle A Cappella müzik yapıyoruz, sizlerle buluşturuyoruz ve bundan onur duyuyoruz. Bugün bu salonda sizlerle birlikte Barış Abiyi anmak çok heyecan verici. Bu ortamı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.   "SesVerSus" grubu konserde, kendi hazırladıkları potpurinin yanı sıra Barış Manço’nun “Ölüm Allah’ın Emri, Unutamadım, Kara Sevda, Aynalı Kemer, Kezban, Dağlar Dağlar, Yine Yol Göründü Gurbete, Halil İbrahim Sofrası” eserlerini seslendirdi.    Enstrüman olarak sadece insan sesini kullanan "SesVerSus" grubu, Begüm Başar, Suzidil Alpay, Gözde Korkmaz, Aslıhan Şahin Güven, Pınar Çetin, Tolga Alca, Hüseyin Acun, Çağlar Turan, Berke Erat, Serhat Tolga Sarıkaya, Kaan Çelikcan ve Kaan Dolubaş’tan oluşuyor.

 

BARIŞ MANÇO ‘ŞARKILARIYLA’ ANILDI

 

Ünlü sanatçı Barış Manço vefatının 18.yılında SesVerSus grubu tarafından  tarafından A Cappella şarkılarla Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde anıldı.


Müzikseverlerin büyük ilgisiyle gerçekleşen programda, SesVerSus Küçükçekmecelilere unutulmaz bir gece yaşattı.  

 

 “BİZ ONUNLA HAYATI ÇOK GÜZEL ANLIYORUZ”

 

Her şarkının başında duygularını dile getiren topluluk üyeleri Manço’yu şu ifadelerle anlattı:

“Barış Manço her ne kadar ölüm Allah’ın emri dese de o hiçbir zaman ölmedi ve bizlerle birlikte. Türk halkı için ne kadar önemli bir isim olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz Türk halkı olarak onu unutamadık ve unutmayacağız. Barış abimiz, her türlü hislerini parçalarına işlemiştir. O zamanlar anlayamayacaklarımızı da şarkılarıyla bizlere miras bırakmıştır ki günü geldiğinde anlayabilelim. Biz onunla hayatı çok güzel anlıyoruz. Barış Manço bize, aşkı, sevmeyi, gurbeti belki halk hikâyelerini anlatırken, bazı şarkılarında ise dayanma gücü kalmadığı zaman daha büyük bir güce sığınmayı Allah’a sığınmayı ve sabretmeyi anlattı.’’

 

“SADECE İNSAN SESİ KULLANIYORUZ’’

 

A Cappella hakkında bilgiler veren Aslıhan Şahin Güven; “Sadece insan sesi kullanıyoruz. Ama bu insan sesinin mikrofonları geçip size ulaşmasını sağlayan önemli bir isimde Oğuz Mutlu Güven’dir. O bizimle olmasa bu ses bizden çıkmaz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Topluluk olarak hiç alt yapı kullanmıyoruz tamamen insan sesiyle A Cappella müzik yapıyoruz, sizlerle buluşturuyoruz ve bundan onur duyuyoruz. Bugün bu salonda sizlerle birlikte Barış Abiyi anmak çok heyecan verici. Bu ortamı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

"SesVerSus" grubu konserde, kendi hazırladıkları potpurinin yanı sıra Barış Manço’nun “Ölüm Allah’ın Emri, Unutamadım, Kara Sevda, Aynalı Kemer, Kezban, Dağlar Dağlar, Yine Yol Göründü Gurbete, Halil İbrahim Sofrası” eserlerini seslendirdi.

 

 Enstrüman olarak sadece insan sesini kullanan "SesVerSus" grubu, Begüm Başar, Suzidil Alpay, Gözde Korkmaz, Aslıhan Şahin Güven, Pınar Çetin, Tolga Alca, Hüseyin Acun, Çağlar Turan, Berke Erat, Serhat Tolga Sarıkaya, Kaan Çelikcan ve Kaan Dolubaş’tan oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.