“Bütçe planlaması yapıyoruz sözleşmeyi revize edeceğiz”

GÜNDEM 01.07.2024 - 16:52, Güncelleme: 01.07.2024 - 16:52 7886+ kez okundu.
 

“Bütçe planlaması yapıyoruz sözleşmeyi revize edeceğiz”

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, yetkili sendika Tüm Bel-Sen ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerini, Egemen’e değerlendirdi
TİS görüşmelerinde Seyhan Belediyesi’nde görevli memurlara sosyal denge haklarında yüzde 120 gibi en yüksek rakamı verdiklerini vurgulayan Başkan Tekin, ancak yetkili sendikanın bunu kabul etmediğine dikkat çekti. CHP Genel Merkezi’yle de konu hakkında görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Başkan Tekin, “Seyhan Belediyesi olarak Adana’da en yüksek rakamı veren belediyeyiz. Bizimle birlikte 4-5 belediye daha var. Sendika uzlaşıya vardığımız masadan kalktı. Eylem yapıyorlar, eylem yapma hakları da var. Şu anda iki taraf da mücadele ediyor” ifadelerini kullandı. SAYIŞTAY’IN “YÜZDE 120” UYARISI VAR Sayıştay’ın, sosyal denge sözleşmelerinde belediyelere yönelik yüzde 120’yi “aşılmaması” konusunda uyarısı bulunduğunu bildiren Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, önceki dönemlerde yapılan sözleşmelerde bu oranın aşıldığını kaydetti. Tekin, şu anda Seyhan Belediyesi’nin 2 milyara aşkın borcu bulunduğunu, sürekli haciz geldiğini ifade ederken, “Ancak ben bunun arkasına sığınmıyorum. 1 yıla kadar toparlanma süremiz var. Bütçe planlaması yapıyoruz. Sonra sözleşmeyi revize edeceğiz” dedi. SOSYAL HAKLARDA DİRENÇ GÖSTERİYORLAR Uzun bir aradan sonra Çukurova Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin de sosyal denge haklarında yüzde 120 verdiğini anlatan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sosyal denge dışında diğer haklar konusunda da bayram ve özel gün maddeleri olmadığını söyledi. Yetkili sendikanın önce bunu kabul ettiğini sonrasında imzalamadığını belirten Başkan Tekin, “Gelip imzalasalar biz yüzde 120’yi veriyoruz. Ama sosyal haklar konusunda da direnç gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, yetkili sendika Tüm Bel-Sen ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerini, Egemen’e değerlendirdi

TİS görüşmelerinde Seyhan Belediyesi’nde görevli memurlara sosyal denge haklarında yüzde 120 gibi en yüksek rakamı verdiklerini vurgulayan Başkan Tekin, ancak yetkili sendikanın bunu kabul etmediğine dikkat çekti. CHP Genel Merkezi’yle de konu hakkında görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Başkan Tekin, “Seyhan Belediyesi olarak Adana’da en yüksek rakamı veren belediyeyiz. Bizimle birlikte 4-5 belediye daha var. Sendika uzlaşıya vardığımız masadan kalktı. Eylem yapıyorlar, eylem yapma hakları da var. Şu anda iki taraf da mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

SAYIŞTAY’IN “YÜZDE 120” UYARISI VAR
Sayıştay’ın, sosyal denge sözleşmelerinde belediyelere yönelik yüzde 120’yi “aşılmaması” konusunda uyarısı bulunduğunu bildiren Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, önceki dönemlerde yapılan sözleşmelerde bu oranın aşıldığını kaydetti. Tekin, şu anda Seyhan Belediyesi’nin 2 milyara aşkın borcu bulunduğunu, sürekli haciz geldiğini ifade ederken, “Ancak ben bunun arkasına sığınmıyorum. 1 yıla kadar toparlanma süremiz var. Bütçe planlaması yapıyoruz. Sonra sözleşmeyi revize edeceğiz” dedi.
SOSYAL HAKLARDA DİRENÇ GÖSTERİYORLAR
Uzun bir aradan sonra Çukurova Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin de sosyal denge haklarında yüzde 120 verdiğini anlatan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sosyal denge dışında diğer haklar konusunda da bayram ve özel gün maddeleri olmadığını söyledi. Yetkili sendikanın önce bunu kabul ettiğini sonrasında imzalamadığını belirten Başkan Tekin, “Gelip imzalasalar biz yüzde 120’yi veriyoruz. Ama sosyal haklar konusunda da direnç gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.