ÇEKİRDEKSİZ KARPUZDA 55 BİN REKOLTE BEKLENİYOR

GÜNDEM 04.07.2024 - 14:52, Güncelleme: 04.07.2024 - 14:52 3588+ kez okundu.
 

ÇEKİRDEKSİZ KARPUZDA 55 BİN REKOLTE BEKLENİYOR

Adana'dan Avrupa Sofralarına Lezzet Şöleni: Çekirdeksiz Karpuz İhracatında Rekor Artış
Adana'nın verimli topraklarında yetişen çekirdeksiz karpuzlar, Avrupa ülkelerinin sofralarını renklendiriyor ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekimi gerçekleştirilen ve 55 bin ton rekolte beklenen karpuzlar, özel olarak paketlenerek Avrupa, Balkan ve İskandinav ülkelerine ihraç ediliyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akin Doğan, son yıllarda çekirdeksiz karpuz üretiminin önemli ölçüde arttığını belirterek, "Avrupa pazarında bu karpuzlar oldukça talep görüyor. İçi tam kırmızı, çekirdek içermeyen bu karpuzlar, tüketici tarafından tercih ediliyor. Ülkemizdeki üretim maliyetlerinin rekabetçi olması sebebiyle Avrupa'dan yoğun talep alıyoruz" dedi. HER GEÇEN GÜN TALEP ARTIYOR Karpuz üreticileri de Avrupa'nın bu yılki taleplerinin önceki yıllara göre çok daha yüksek olduğunu vurgulayarak, "Avrupa'nın büyük turnuvalarından kaynaklı talep artışı yaşanıyor. Ürünümüzün kalitesi ve lezzeti, Avrupa pazarında tercih edilmesinin ana nedenleri arasında yer alıyor. Her geçen gün çekirdeksiz karpuzlara olan ilginin arttığını görmek bizim için çok memnuniyet verici" şeklinde konuştu. Adana'nın tarımsal potansiyelinin ve üretim kalitesinin ön plana çıktığı bu dönemde, çekirdeksiz karpuzların Avrupa'da da büyük beğeni toplaması, Türkiye'nin tarım ve ihracat alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.
Adana'dan Avrupa Sofralarına Lezzet Şöleni: Çekirdeksiz Karpuz İhracatında Rekor Artış

Adana'nın verimli topraklarında yetişen çekirdeksiz karpuzlar, Avrupa ülkelerinin sofralarını renklendiriyor ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekimi gerçekleştirilen ve 55 bin ton rekolte beklenen karpuzlar, özel olarak paketlenerek Avrupa, Balkan ve İskandinav ülkelerine ihraç ediliyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akin Doğan, son yıllarda çekirdeksiz karpuz üretiminin önemli ölçüde arttığını belirterek, "Avrupa pazarında bu karpuzlar oldukça talep görüyor. İçi tam kırmızı, çekirdek içermeyen bu karpuzlar, tüketici tarafından tercih ediliyor. Ülkemizdeki üretim maliyetlerinin rekabetçi olması sebebiyle Avrupa'dan yoğun talep alıyoruz" dedi.

HER GEÇEN GÜN TALEP ARTIYOR

Karpuz üreticileri de Avrupa'nın bu yılki taleplerinin önceki yıllara göre çok daha yüksek olduğunu vurgulayarak, "Avrupa'nın büyük turnuvalarından kaynaklı talep artışı yaşanıyor. Ürünümüzün kalitesi ve lezzeti, Avrupa pazarında tercih edilmesinin ana nedenleri arasında yer alıyor. Her geçen gün çekirdeksiz karpuzlara olan ilginin arttığını görmek bizim için çok memnuniyet verici" şeklinde konuştu. Adana'nın tarımsal potansiyelinin ve üretim kalitesinin ön plana çıktığı bu dönemde, çekirdeksiz karpuzların Avrupa'da da büyük beğeni toplaması, Türkiye'nin tarım ve ihracat alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.