CEYHAN'DA GÜNDE 130 TON PETROL ÜRETİLMESİ PLANLANIYOR

GÜNDEM 16.07.2024 - 15:34, Güncelleme: 16.07.2024 - 15:34 3077+ kez okundu.
 

CEYHAN'DA GÜNDE 130 TON PETROL ÜRETİLMESİ PLANLANIYOR

Arar Petrol, Ceyhan'da Dev Yatırımla Petrol Üretim Kapasitesini Artırıyor
Adana'nın Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren Arar Petrol, bölgedeki varlığını güçlendirmek ve petrol üretimini artırmak için büyük bir adım atıyor. Şirket, Mercimek Mahallesi'nde AR/ARR/K/N35-C ruhsat numaralı sahada 5 adet yeni petrol arama sondaj kuyusu açacak ve aynı ruhsat numaralı sahanın Çukurovaharası mevkiinde bir adet daha kuyu açarak toplamda 6 kuyuya ulaşacak. Projenin değeri 25 milyon lira olarak belirlenirken, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan arama ruhsatı ile günlük 130,24 ton petrol üretimi ve 1530 m³ depolama kapasitesi hedefleniyor. Mangit-1 kuyusunun maksimum 1570 metre derinliğe ulaşması planlanıyor. "YATIRIMIMIZ SADECE PETROL ÜRETMEKLE KALMAYACAK" Arar Petrol Genel Müdürü, projenin bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ve istihdamı artıracağını belirterek, "Yatırımımız sadece petrol üretimini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda çevresel ve sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirecek" dedi. Şirket yetkilileri, ekonomik rezervlerin keşfi halinde petrol çıkarımına derhal başlanacağını vurgularken, proje sürecinde çevresel etkilerin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını da dile getirdi. Arar Petrol, sürdürülebilir enerji kaynaklarına yapılan bu yatırımın bölgeye uzun vadeli fayda sağlayacağını ve yerel topluluğun da desteğini arkasına aldığını ifade etti.
Arar Petrol, Ceyhan'da Dev Yatırımla Petrol Üretim Kapasitesini Artırıyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren Arar Petrol, bölgedeki varlığını güçlendirmek ve petrol üretimini artırmak için büyük bir adım atıyor. Şirket, Mercimek Mahallesi'nde AR/ARR/K/N35-C ruhsat numaralı sahada 5 adet yeni petrol arama sondaj kuyusu açacak ve aynı ruhsat numaralı sahanın Çukurovaharası mevkiinde bir adet daha kuyu açarak toplamda 6 kuyuya ulaşacak. Projenin değeri 25 milyon lira olarak belirlenirken, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan arama ruhsatı ile günlük 130,24 ton petrol üretimi ve 1530 m³ depolama kapasitesi hedefleniyor. Mangit-1 kuyusunun maksimum 1570 metre derinliğe ulaşması planlanıyor.

"YATIRIMIMIZ SADECE PETROL ÜRETMEKLE KALMAYACAK"


Arar Petrol Genel Müdürü, projenin bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ve istihdamı artıracağını belirterek, "Yatırımımız sadece petrol üretimini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda çevresel ve sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirecek" dedi. Şirket yetkilileri, ekonomik rezervlerin keşfi halinde petrol çıkarımına derhal başlanacağını vurgularken, proje sürecinde çevresel etkilerin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını da dile getirdi. Arar Petrol, sürdürülebilir enerji kaynaklarına yapılan bu yatırımın bölgeye uzun vadeli fayda sağlayacağını ve yerel topluluğun da desteğini arkasına aldığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.