CHP’Lİ KARABAT: 128 MİLYAR DOLARIN HESABINI VERİN!

SİYASET 14.04.2021 - 12:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2176+ kez okundu.
 

CHP’Lİ KARABAT: 128 MİLYAR DOLARIN HESABINI VERİN!

  Son günlerde Merkez Bankası’na ait 128 milyar dolar tutarındaki altın ve döviz rezervinin akıbeti gündemin baş sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu hafta CHP’nin il ve ilçe örgütlerine astıkları “128 Milyar nerede” yazılı pankartlar savcılık talimatlarıyla toplatılırken konu TBMM’de gündemine de taşındı. İYİ Parti'nin, TBMM’ye sunduğu araştırma önergesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Genel Kurulda söz alarak iktidara; “Hesap verin” dedi. “KURUMLAR, BAĞIMSIZLIĞINI KAYBETTİ” Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin ardından devletin bağımsız kurullarının bağımsız olma özelliğini kaybettiğini söyleyen Karabat: “Bugün ‘128 milyar nerede?’ diye soruyor ve eğer cevabını alamıyorsak bunun temel sebebi, bu kuruluşların bağımsız olma özelliğini kaybetmesidir.” dedi. AKP’nin son iki yılda dört Merkez Bankası Başkanı değiştirdiğini hatırlatan Karabat, Merkez Bankası Başkanının ‘128 milyar nerede?’ sorusunu sordu diye mi görevden alındığını savundu. “Siz bu dövizi hangi yöntemle, nasıl, ne zaman kime sattınız? Bunu merak ediyoruz, bu cevabı verin biz rahatlayalım.” diyen Karabat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir bakkal bile hesaplarla ilgili şöyle bir not tutar ve açıklar. Ya Allah aşkına bir kâğıt parçanız bile mi yok!”  “128 MİLYAR DOLARIN AKIBETİNİ SORMAK GÖREVİMİZ” Hükümetin soğan ve patates dağıtma girişimlerine de değinen Karabat: “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bizim bunu sormak boynumuzun borcu. Yiğidin soğana muhtaç olduğu bir ülkede bir milletvekilinin bunu sorması temel görevdir.” dedi. CHP’nin il ve ilçe örgütlerine yönelik pankart operasyonlarını da eleştiren Karabat: "128 milyar dolar nerede, dedik; ama siz duymadınız ve duymak istemiyorsunuz. ‘Suç unsuru yok.’ diyor savcılarınız, valilikleriniz örgütlerimizdeki pankartları indiriyor.” dedi. CEVAP VERMEKTEN KORKUYORLAR İktidara seslenen CHP’li Karabat açıklamasını şöyle noktaladı: “Bu para sizin paranız değil. Bu para, vatandaşın size emanet ettiği para. Bu emanetle ilgili soru sormak en temel hakkımız. Soruyoruz: 128 milyar dolar nerede? Neden cevap vermiyorsunuz? Cevaptan korktuğunuz bir şey mi var? Bu paralarla kimi zengin ettiniz? Madem dolarlar yerinde, o zaman vatandaşa soğan vermeyin, vatandaşa direkt dolar verin. Ya da hesap verin, eğer bunların hiçbirini de bilmiyorsanız, emaneti ehline verin.”

 

Son günlerde Merkez Bankası’na ait 128 milyar dolar tutarındaki altın ve döviz rezervinin akıbeti gündemin baş sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu hafta CHP’nin il ve ilçe örgütlerine astıkları “128 Milyar nerede” yazılı pankartlar savcılık talimatlarıyla toplatılırken konu TBMM’de gündemine de taşındı. İYİ Parti'nin, TBMM’ye sunduğu araştırma önergesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Genel Kurulda söz alarak iktidara; “Hesap verin” dedi.

“KURUMLAR, BAĞIMSIZLIĞINI KAYBETTİ”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin ardından devletin bağımsız kurullarının bağımsız olma özelliğini kaybettiğini söyleyen Karabat: “Bugün ‘128 milyar nerede?’ diye soruyor ve eğer cevabını alamıyorsak bunun temel sebebi, bu kuruluşların bağımsız olma özelliğini kaybetmesidir.” dedi.

AKP’nin son iki yılda dört Merkez Bankası Başkanı değiştirdiğini hatırlatan Karabat, Merkez Bankası Başkanının ‘128 milyar nerede?’ sorusunu sordu diye mi görevden alındığını savundu. “Siz bu dövizi hangi yöntemle, nasıl, ne zaman kime sattınız? Bunu merak ediyoruz, bu cevabı verin biz rahatlayalım.” diyen Karabat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir bakkal bile hesaplarla ilgili şöyle bir not tutar ve açıklar. Ya Allah aşkına bir kâğıt parçanız bile mi yok!” 

“128 MİLYAR DOLARIN AKIBETİNİ SORMAK GÖREVİMİZ”

Hükümetin soğan ve patates dağıtma girişimlerine de değinen Karabat: “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bizim bunu sormak boynumuzun borcu. Yiğidin soğana muhtaç olduğu bir ülkede bir milletvekilinin bunu sorması temel görevdir.” dedi.

CHP’nin il ve ilçe örgütlerine yönelik pankart operasyonlarını da eleştiren Karabat: "128 milyar dolar nerede, dedik; ama siz duymadınız ve duymak istemiyorsunuz. ‘Suç unsuru yok.’ diyor savcılarınız, valilikleriniz örgütlerimizdeki pankartları indiriyor.” dedi.

CEVAP VERMEKTEN KORKUYORLAR

İktidara seslenen CHP’li Karabat açıklamasını şöyle noktaladı:

“Bu para sizin paranız değil. Bu para, vatandaşın size emanet ettiği para. Bu emanetle ilgili soru sormak en temel hakkımız. Soruyoruz: 128 milyar dolar nerede? Neden cevap vermiyorsunuz? Cevaptan korktuğunuz bir şey mi var? Bu paralarla kimi zengin ettiniz? Madem dolarlar yerinde, o zaman vatandaşa soğan vermeyin, vatandaşa direkt dolar verin. Ya da hesap verin, eğer bunların hiçbirini de bilmiyorsanız, emaneti ehline verin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.