Çocuklar, Optimum’da kendi robotlarını tasarladı

GENÇLİK 05.07.2017 - 14:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1593+ kez okundu.
 

Çocuklar, Optimum’da kendi robotlarını tasarladı

  Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Maker Teknoloji Atölyesi’nde çocuklara kodlama, 3D ve robotik tasarım eğitimi verildi. Atölyede kendi robotlarını tasarlayan çocuklar, cep telefonu uygulamasıyla yönlendirdikleri robotlara futbol maçı yaptırarak, eğlenceli anlar yaşadı. Optimum AVM’nin, Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (ÇUBİTED) işbirliğiyle düzenlediği Adana Maker Teknoloji Atölyesi’ne katılan 5-15 yaş arası çocuklar, kodlamadan 3D tasarım ve robot yapımına kadar pek çok konuda önemli bilgiler edindi. Bilişim ve teknoloji alanında gençleri eğitmenin gerekliliğinden yola çıkarak hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Optimum’un etkinlik alanında bir araya gelen çocuklar, öncelikle kodlamanın temel kurallarını öğrendi. Kişiye sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandıran programlama hakkında da bilgi edinen çocuklar, robotik atölyede; elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları inceleme fırsatı yakaladı. Çocuklar, el becerilerini geliştirirken, kodlama eğitiminde aldıkları bilgilerle kendi robotlarını tasarladı.   ROBOTLARLA FUTBOL MAÇI Büyüklerin de merakla izlediği Maker Teknoloji Atölyesi’ne katılan çocuklar, eğitmenler yardımıyla parçaları birleştirip, robotları hareket edebilir hale getirdi. Atölye sonunda çocuklar, akıllı telefonlarına indirdikleri uygulama aracılığıyla kontrol ettikleri robotlarla mini futbol sahasında ikiye iki futbol maçı yaparak gönüllerince eğlendi.

 

Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Maker Teknoloji Atölyesi’nde çocuklara kodlama, 3D ve robotik tasarım eğitimi verildi. Atölyede kendi robotlarını tasarlayan çocuklar, cep telefonu uygulamasıyla yönlendirdikleri robotlara futbol maçı yaptırarak, eğlenceli anlar yaşadı.

Optimum AVM’nin, Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (ÇUBİTED) işbirliğiyle düzenlediği Adana Maker Teknoloji Atölyesi’ne katılan 5-15 yaş arası çocuklar, kodlamadan 3D tasarım ve robot yapımına kadar pek çok konuda önemli bilgiler edindi. Bilişim ve teknoloji alanında gençleri eğitmenin gerekliliğinden yola çıkarak hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Optimum’un etkinlik alanında bir araya gelen çocuklar, öncelikle kodlamanın temel kurallarını öğrendi.

Kişiye sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandıran programlama hakkında da bilgi edinen çocuklar, robotik atölyede; elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları inceleme fırsatı yakaladı. Çocuklar, el becerilerini geliştirirken, kodlama eğitiminde aldıkları bilgilerle kendi robotlarını tasarladı.

 

ROBOTLARLA FUTBOL MAÇI

Büyüklerin de merakla izlediği Maker Teknoloji Atölyesi’ne katılan çocuklar, eğitmenler yardımıyla parçaları birleştirip, robotları hareket edebilir hale getirdi. Atölye sonunda çocuklar, akıllı telefonlarına indirdikleri uygulama aracılığıyla kontrol ettikleri robotlarla mini futbol sahasında ikiye iki futbol maçı yaparak gönüllerince eğlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.