DÖRT KİŞİLİK BİR AİLENİN AÇLIK SINIRI: 19 BİN LİRA!

GÜNDEM 16.07.2024 - 15:33, Güncelleme: 16.07.2024 - 17:50 4508+ kez okundu.
 

DÖRT KİŞİLİK BİR AİLENİN AÇLIK SINIRI: 19 BİN LİRA!

Asgari Ücretle Yaşamak İmkansızlaşıyor! Açlık Sınırı, Asgari Ücreti 2 Bin Lira Aştı!
Asgari ücret açlık sınırı karşısında erimeye Haziran ayında da devam ediyor. BİSAM’ın (Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi) Haziran 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporu, ekonomideki derin yarayı bir kez daha gözler önüne serdi.Haziran 2024 verilerine göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı tam 19 bin 44 lira olarak belirlendi. Bu rakam, yalnızca gıda için yapılması gereken minimum harcamayı kapsıyor. YOKSULLUK SINIRI: 65 BİN 874 LİRA TEK BAŞINA YAŞAMANIN BEDELİ: 30 BİN 604 LİRA!  Raporda, dört kişilik bir ailenin toplam tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplamalara göre yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 lira olarak hesaplandı. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların da dahil edildiği bu hesaplama, geçim sıkıntısının boyutlarını bir kez daha ortaya koydu.Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken aylık mutfak harcamaları, barınma, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi giderlerin toplam tutarı ise en az 30 bin 604 lira olarak belirlendi. SAĞLIKLI BESLENMENİN MALİYETİ 19 BİN 45 LİRA  Rapora göre, sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarı farklılık gösteriyor. İşte kişi bazında aylık beslenme giderleri:  Yetişkin bir erkek: 5.330 lira.   Yetişkin bir kadın: 5.056 lira.  15-18 yaş arası bir genç: 5.336 lira.  4-6 yaş arası bir çocuk: 3.323 lira.  Dört kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde beslenmesinin toplam aile bütçesine maliyeti ise 19 bin 45 lira olarak tespit edildi. Bu tutarın, söz konusu ailenin yalnızca gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutarı olduğuna dikkat çekildi.BİSAM’ın raporu, asgari ücretle geçinmenin ne denli zorlaştığını bir kez daha gösterdi. Açlık sınırının asgari ücreti 2 bin lira aşması, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığını ortaya koyuyor. Bu durum, ekonomik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini açıkça işaret ediyor.
Asgari Ücretle Yaşamak İmkansızlaşıyor! Açlık Sınırı, Asgari Ücreti 2 Bin Lira Aştı!

Asgari ücret açlık sınırı karşısında erimeye Haziran ayında da devam ediyor. BİSAM’ın (Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi) Haziran 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporu, ekonomideki derin yarayı bir kez daha gözler önüne serdi.Haziran 2024 verilerine göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı tam 19 bin 44 lira olarak belirlendi. Bu rakam, yalnızca gıda için yapılması gereken minimum harcamayı kapsıyor.

YOKSULLUK SINIRI: 65 BİN 874 LİRA

TEK BAŞINA YAŞAMANIN BEDELİ: 30 BİN 604 LİRA! 

Raporda, dört kişilik bir ailenin toplam tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplamalara göre yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 lira olarak hesaplandı. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların da dahil edildiği bu hesaplama, geçim sıkıntısının boyutlarını bir kez daha ortaya koydu.Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken aylık mutfak harcamaları, barınma, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi giderlerin toplam tutarı ise en az 30 bin 604 lira olarak belirlendi.


SAĞLIKLI BESLENMENİN MALİYETİ 19 BİN 45 LİRA 

Rapora göre, sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarı farklılık gösteriyor. İşte kişi bazında aylık beslenme giderleri: 
Yetişkin bir erkek: 5.330 lira. 
 Yetişkin bir kadın: 5.056 lira. 
15-18 yaş arası bir genç: 5.336 lira.
 4-6 yaş arası bir çocuk: 3.323 lira. 
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde beslenmesinin toplam aile bütçesine maliyeti ise 19 bin 45 lira olarak tespit edildi. Bu tutarın, söz konusu ailenin yalnızca gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutarı olduğuna dikkat çekildi.BİSAM’ın raporu, asgari ücretle geçinmenin ne denli zorlaştığını bir kez daha gösterdi. Açlık sınırının asgari ücreti 2 bin lira aşması, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığını ortaya koyuyor. Bu durum, ekonomik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini açıkça işaret ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.