EYT YASASIYLA İLGİLİ MÜCADELE VERİYORLAR

GÜNDEM 05.04.2024 - 14:38, Güncelleme: 05.04.2024 - 16:32 3572 kez okundu.
 

EYT YASASIYLA İLGİLİ MÜCADELE VERİYORLAR

Türkiye'de 1.5 Milyon Staj ve Çıraklık Mağdurlarının Umut Dolu Bekleyişi: Bayramdan Sonra Çalışmalar Başlıyor!
EYT yasası kapsamında emekli olamayan yaklaşık 1.5 milyon staj ve çıraklık mağduru, seslerini duyurmak için kararlı bir mücadele veriyor. Yıllardır emeklilik haklarının ellerinden alındığını belirten mağdurlar, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik için sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini ve böylece emeklilik haklarını almalarını talep ediyor.Meclis'in 16 Nisan 2024’te toplanmasıyla birlikte, staj ve çıraklık mağdurları için umutlu bir bekleyiş başladı. Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik sürecine dahil edilmesi talebi, gündemin ana maddelerinden biri haline geldi. Vatandaşlar, Meclis'in çalışmalarını dikkatle takip ederek adil bir çözüm bekliyor. HÜKÜMET ÇİFTE STANDART UYGULUYOR Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, devletin çifte standart uyguladığını belirterek durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Mağdurların taleplerinin Meclis'te karşılık bulması için yoğun bir çaba harcanıyor.Staj ve çıraklık mağdurlarının en büyük beklentisi, e-Devlet sisteminde görünen ikinci işe giriş tarihlerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi ve haklarının verilmesi yönünde. Bu adım atıldığında, binlerce mağdurun haklarına kavuşması ve adaletin tesisi sağlanacak. Mağdurlar, Meclis'in bu konuda olumlu bir adım atmasını umutla bekliyor.
Türkiye'de 1.5 Milyon Staj ve Çıraklık Mağdurlarının Umut Dolu Bekleyişi: Bayramdan Sonra Çalışmalar Başlıyor!

EYT yasası kapsamında emekli olamayan yaklaşık 1.5 milyon staj ve çıraklık mağduru, seslerini duyurmak için kararlı bir mücadele veriyor. Yıllardır emeklilik haklarının ellerinden alındığını belirten mağdurlar, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik için sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini ve böylece emeklilik haklarını almalarını talep ediyor.Meclis'in 16 Nisan 2024’te toplanmasıyla birlikte, staj ve çıraklık mağdurları için umutlu bir bekleyiş başladı. Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik sürecine dahil edilmesi talebi, gündemin ana maddelerinden biri haline geldi. Vatandaşlar, Meclis'in çalışmalarını dikkatle takip ederek adil bir çözüm bekliyor.

HÜKÜMET ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, devletin çifte standart uyguladığını belirterek durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Mağdurların taleplerinin Meclis'te karşılık bulması için yoğun bir çaba harcanıyor.Staj ve çıraklık mağdurlarının en büyük beklentisi, e-Devlet sisteminde görünen ikinci işe giriş tarihlerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi ve haklarının verilmesi yönünde. Bu adım atıldığında, binlerce mağdurun haklarına kavuşması ve adaletin tesisi sağlanacak. Mağdurlar, Meclis'in bu konuda olumlu bir adım atmasını umutla bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.