“FUTBOLU SEVMEYİ UNUTTUK”

SPOR 13.06.2024 - 14:41, Güncelleme: 13.06.2024 - 14:41 4090+ kez okundu.
 

“FUTBOLU SEVMEYİ UNUTTUK”

Gazeteci-Televizyoncu Erdem Gülbasar’ın ilk kitabı çıktı
Adana’da 25 yıl banka ve finans sektöründe görev yapan evli 2 çocuk babası olan ve bankacılıktan önce ise yerel televizyonlarında çalışan 50 yaşındaki Erdem Gülbasar, şu anda KOZA TV’de program, Çukurova Press’te de köşe yazarlığı yapıyor.  Türkiye’den özellikle Adanaspor ve Adana Demirspor’un yanı sıra dünyadan yıldız futbolcular, antrenörler ve kulüplerle ilgili yaşanılanları “FUTBOLU SEVMEYİ UNUTTUK” adlı kitapta buluşturan Gülbasar, “Aslında kitap yazmak için yola çıkmadım. Çocukluğumdan beri süregelen tutkuyu yazıya dökmek istedim” diyordu.  Biriken yazılarını artık bir kitap haline gelmesini sürecin belirlediğini anlatan Erdem Gülbasar, futbolla tanışmanın ise 1982 Dünya Kupası’na denk geldiğini vurguladı. “RB Leipzig” ile başlayan ve “Yolun Açık Olsun Stambouli Baba” ile biten kitabının 183 sayfadan oluştuğunu ve şu an İnönü Caddesi ve İller Bankası Kavşağı’nda bulunan Karahan Kitabevlerinde satışa sunulduğunu anlatan Erdem Gülbasar, kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Bu kitapta okuyacaklarınız, sokak futbolunun kültürüyle harmanlanmış futbolun, yaşamın en güzel rengi olduğunu düşünen biri tarafından yazılmıştır. Futbolla tanışmam 1982 Dünya Kupası’na denk gelir. ‘’Espana 82’’ baskılı tişörtler ve çıkartmaları dün gibi hatırlıyorum. Evde futbol konuşan, izleyen, okuyan abilerim ve babam vardı. Futbol sevgim çok erken yaşlarda başlamıştı ama Dünya Kupası bambaşka bir şeydi. Sekiz yaşında bir çocuk olarak hayallerinin ötesinde bir dünyayla karşılaşmıştım. ’82 Dünya Kupasından sonra futbol dünyasının bir vatandaşı olmuştum. Sıradan bir vatandaş da değil öyle. Radyoda, televizyonda her maçı dinleyen, izleyen; gazetede, dergide her haberi okuyan haber fotoğraflarını inceleyen, TRT’de hangi saatte yayınlanacağı her zaman soru işareti olan, maç özetlerini izlemek için uykusuz kalan bir vatandaş. Aklına gelen her ligi ve turnuvayı televizyonda yayınlandığı sürece izliyordum. Futbolcular, teknik direktörler, stadyumlar, şehirler, ülkeler, bayraklar, ulusal marşlar, spikerler, amigolar, hatta rakiplerin birbirleri ile olan önceki skorları gibi saymakla bitmeyecek detayın peşinden futbolcunun topun peşinden koştuğu gibi koşturup durdum. O kadar çok şey biriktirmişim ki ruhumdan dolup taşmaya başladı. Önceleri ne olduğunu ben de anlayamadım. Biriktirdiklerimi yazmam gerektiğinin farkına varan ise amcam Çetin Gülbasar oldu. “Yazmalısın Erdem. Yaz ki üstündeki yükten kurtul. Belki bir kişi okur belki sadece sen okursun ama yazmak sana iyi gelecektir” dedi. İyi ki demiş, o demeseydi belki de bu kitap ortaya çıkmazdı. Bu kitapta okuyacaklarınız yıllar içerisinde biriktirdiklerimin toplamı oldu. Umarım okurken kendinizi iyi hissedersiniz… Unutmayın 3 korner 1 penaltı!..”
Gazeteci-Televizyoncu Erdem Gülbasar’ın ilk kitabı çıktı

Adana’da 25 yıl banka ve finans sektöründe görev yapan evli 2 çocuk babası olan ve bankacılıktan önce ise yerel televizyonlarında çalışan 50 yaşındaki Erdem Gülbasar, şu anda KOZA TV’de program, Çukurova Press’te de köşe yazarlığı yapıyor.  Türkiye’den özellikle Adanaspor ve Adana Demirspor’un yanı sıra dünyadan yıldız futbolcular, antrenörler ve kulüplerle ilgili yaşanılanları “FUTBOLU SEVMEYİ UNUTTUK” adlı kitapta buluşturan Gülbasar, “Aslında kitap yazmak için yola çıkmadım. Çocukluğumdan beri süregelen tutkuyu yazıya dökmek istedim” diyordu. 

Biriken yazılarını artık bir kitap haline gelmesini sürecin belirlediğini anlatan Erdem Gülbasar, futbolla tanışmanın ise 1982 Dünya Kupası’na denk geldiğini vurguladı. “RB Leipzig” ile başlayan ve “Yolun Açık Olsun Stambouli Baba” ile biten kitabının 183 sayfadan oluştuğunu ve şu an İnönü Caddesi ve İller Bankası Kavşağı’nda bulunan Karahan Kitabevlerinde satışa sunulduğunu anlatan Erdem Gülbasar, kitabıyla ilgili şunları söyledi:
“Bu kitapta okuyacaklarınız, sokak futbolunun kültürüyle harmanlanmış futbolun, yaşamın en güzel rengi olduğunu düşünen biri tarafından yazılmıştır. Futbolla tanışmam 1982 Dünya Kupası’na denk gelir. ‘’Espana 82’’ baskılı tişörtler ve çıkartmaları dün gibi hatırlıyorum. Evde futbol konuşan, izleyen, okuyan abilerim ve babam vardı. Futbol sevgim çok erken yaşlarda başlamıştı ama Dünya Kupası bambaşka bir şeydi. Sekiz yaşında bir çocuk olarak hayallerinin ötesinde bir dünyayla karşılaşmıştım.
’82 Dünya Kupasından sonra futbol dünyasının bir vatandaşı olmuştum. Sıradan bir vatandaş da değil öyle. Radyoda, televizyonda her maçı dinleyen, izleyen; gazetede, dergide her haberi okuyan haber fotoğraflarını inceleyen, TRT’de hangi saatte yayınlanacağı her zaman soru işareti olan, maç özetlerini izlemek için uykusuz kalan bir vatandaş.
Aklına gelen her ligi ve turnuvayı televizyonda yayınlandığı sürece izliyordum. Futbolcular, teknik direktörler, stadyumlar, şehirler, ülkeler, bayraklar, ulusal marşlar, spikerler, amigolar, hatta rakiplerin birbirleri ile olan önceki skorları gibi saymakla bitmeyecek detayın peşinden futbolcunun topun peşinden koştuğu gibi koşturup durdum. O kadar çok şey biriktirmişim ki ruhumdan dolup taşmaya başladı. Önceleri ne olduğunu ben de anlayamadım. Biriktirdiklerimi yazmam gerektiğinin farkına varan ise amcam Çetin Gülbasar oldu. “Yazmalısın Erdem. Yaz ki üstündeki yükten kurtul. Belki bir kişi okur belki sadece sen okursun ama yazmak sana iyi gelecektir” dedi. İyi ki demiş, o demeseydi belki de bu kitap ortaya çıkmazdı. Bu kitapta okuyacaklarınız yıllar içerisinde biriktirdiklerimin toplamı oldu. Umarım okurken kendinizi iyi hissedersiniz… Unutmayın 3 korner 1 penaltı!..”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.