"GÖRÜNTÜLEME SONUÇLARINA AYLARCA ULAŞAMIYORUZ"

GÜNDEM 05.09.2024 - 17:48, Güncelleme: 05.09.2024 - 17:48 4963+ kez okundu.
 

"GÖRÜNTÜLEME SONUÇLARINA AYLARCA ULAŞAMIYORUZ"

Adana Şehir Hastanesi’nde Sağlık Skandalı: Vatandaşlar Mağduriyet İçinde
Adana Şehir Hastanesi, son dönemde yaşanan ciddi sağlık skandallarıyla dikkat çekiyor. Hastaların MR sonuçlarına zamanında ulaşamaması, randevuların iptal edilmesi ve şikayet edebilecek birimlerin bulunmaması gibi sorunlar, vatandaşları derin bir mağduriyet içine sürüklüyor. Vatandaşlar, MR ve diğer görüntüleme sonuçlarına ulaşmada ciddi zorluklar yaşadıklarını iddia ediyor. Uzun bekleme süreleri nedeniyle hastalıkların ilerlediği, hastane yönetiminin telefonlara yanıt vermediği ve şikayetlerin iletilemediği de belirtiliyor.  "ŞİKAYETİMİZİ İLETECEĞİMİZ BİR BİRİM YOK" Vatandaşlar, “Şikayetimizi iletebileceğimiz bir birim bulamıyoruz. Telefonla hastaneyi aradığımızda ne hasta hakları birimi ne de diğer ilgili birimler bize kesinlikle cevap vermiyor. Çağrı merkezi defalarca ilgili birimlere aktarıyor, ancak hiçbir geri dönüş alamıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getiriyor. Adana Şehir Hastanesi’nin 1550 yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük sağlık tesisi olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bu kadar büyük bir hastanede yaşanan sorunların kabul edilemez olduğunu belirtiyor.  "3 AYDIR MR SONUCUNU ALAMADIK HASTALIK YENİDEN NÜKSETTİ" Hasta yakını Sibel Kara’nın yaşadığı dram, hastane yönetiminin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Kara, annesinin 27 Mayıs'ta Adana Şehir Hastanesi Kadın ve Doğum Hastalıkları bölümüne başvurduğunu ve doktorun MR sonucuna göre tedavi uygulanacağını söylediğini belirtti. Ancak Kara, “Üç ay geçti ve hâlâ MR sonucunu alamadık. Bu süre zarfında annemin hastalığı yeniden nüksetti ve durumu kritik hale geldi. Bu durum beni ve ailemi derinden etkiledi” dedi.  "ÇÖZÜM SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET Mİ?"  Hastane ile iletişime geçme çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade eden Kara, “3 Eylül 2024 tarihinde hastaneyi yaklaşık 15 kez aradım. Hasta hakları birimi, sekreterlik veya başhekimliğe ulaşmak neredeyse imkânsızdı. Çağrı merkezi çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na şikayet oluşturmamı söyledi. Bu kadar büyük bir hastanede yaşadığımız sağlık krizinin çözümü Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmek mi?” diyerek tepkisini dile getirdi. Kara yetkililerin acilen harekete geçmesi ve yaşanan bu sağlık krizinin çözülmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade ediyor.
Adana Şehir Hastanesi’nde Sağlık Skandalı: Vatandaşlar Mağduriyet İçinde

Adana Şehir Hastanesi, son dönemde yaşanan ciddi sağlık skandallarıyla dikkat çekiyor. Hastaların MR sonuçlarına zamanında ulaşamaması, randevuların iptal edilmesi ve şikayet edebilecek birimlerin bulunmaması gibi sorunlar, vatandaşları derin bir mağduriyet içine sürüklüyor. Vatandaşlar, MR ve diğer görüntüleme sonuçlarına ulaşmada ciddi zorluklar yaşadıklarını iddia ediyor. Uzun bekleme süreleri nedeniyle hastalıkların ilerlediği, hastane yönetiminin telefonlara yanıt vermediği ve şikayetlerin iletilemediği de belirtiliyor. 

"ŞİKAYETİMİZİ İLETECEĞİMİZ BİR BİRİM YOK"

Vatandaşlar, “Şikayetimizi iletebileceğimiz bir birim bulamıyoruz. Telefonla hastaneyi aradığımızda ne hasta hakları birimi ne de diğer ilgili birimler bize kesinlikle cevap vermiyor. Çağrı merkezi defalarca ilgili birimlere aktarıyor, ancak hiçbir geri dönüş alamıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getiriyor. Adana Şehir Hastanesi’nin 1550 yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük sağlık tesisi olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bu kadar büyük bir hastanede yaşanan sorunların kabul edilemez olduğunu belirtiyor. 

"3 AYDIR MR SONUCUNU ALAMADIK HASTALIK YENİDEN NÜKSETTİ"

Hasta yakını Sibel Kara’nın yaşadığı dram, hastane yönetiminin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Kara, annesinin 27 Mayıs'ta Adana Şehir Hastanesi Kadın ve Doğum Hastalıkları bölümüne başvurduğunu ve doktorun MR sonucuna göre tedavi uygulanacağını söylediğini belirtti. Ancak Kara, “Üç ay geçti ve hâlâ MR sonucunu alamadık. Bu süre zarfında annemin hastalığı yeniden nüksetti ve durumu kritik hale geldi. Bu durum beni ve ailemi derinden etkiledi” dedi. 

"ÇÖZÜM SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET Mİ?"

 Hastane ile iletişime geçme çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade eden Kara, “3 Eylül 2024 tarihinde hastaneyi yaklaşık 15 kez aradım. Hasta hakları birimi, sekreterlik veya başhekimliğe ulaşmak neredeyse imkânsızdı. Çağrı merkezi çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na şikayet oluşturmamı söyledi. Bu kadar büyük bir hastanede yaşadığımız sağlık krizinin çözümü Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmek mi?” diyerek tepkisini dile getirdi. Kara yetkililerin acilen harekete geçmesi ve yaşanan bu sağlık krizinin çözülmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.