GÜMÜŞTEN SANAT ÖĞRENMEK GELSİN!

KÜLTÜR-SANAT 17.03.2021 - 16:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2284+ kez okundu.
 

GÜMÜŞTEN SANAT ÖĞRENMEK GELSİN!

Telkari Sanatçısı Ümit Karademir’in İşkur destekli kursu için başvurular sürüyor
  Telkari Ustası Ümit Karademir, Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi’nde telkari eğitimi verecek. Gümüşün el ile özel işlenmesiyle ortaya çıkan ‘süsleme sanatı’ telkari, daha çok takı ve aksesuarlarda kullanılıyor. Kadınlar için kolye, küpe, bileklik, broş, yüzük, halhal, künye yapılırken; erkekler için ise künye, bileklik, yüzük ve tespihler hazırlanabiliyor. Ev aksesuarlarında da tepsiler, kemerler, silah ve bıçak kabzalarında, mücevher kutusu, fotoğraf çerçeveleri, anahtarlık, kibritlik, vazo, gondol, şekerlik, masa üstü isimliklerde telkari sanatı uygulanabiliyor.   Telkari Ustası Ümit Karademir, yıllardır uğraş verdiği telkariyi öğrenmek isteyenlere fırsat sunuyor. Karademir, İşkur destekli Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi’nde 15 Nisan’da açılacak kursa katılmak isteyenlere çağrı yaptı. Karademir, “Başvuru için nüfus cüzdanı, diploma ve HES kodu ile gelinmeli. Kursumuz 3 ay sürecek bu süre boyunca kursiyerlere İşkur tarafından aylık 900 lira ücret ödenecek” dedi.
Telkari Sanatçısı Ümit Karademir’in İşkur destekli kursu için başvurular sürüyor

 

Telkari Ustası Ümit Karademir, Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi’nde telkari eğitimi verecek. Gümüşün el ile özel işlenmesiyle ortaya çıkan ‘süsleme sanatı’ telkari, daha çok takı ve aksesuarlarda kullanılıyor. Kadınlar için kolye, küpe, bileklik, broş, yüzük, halhal, künye yapılırken; erkekler için ise künye, bileklik, yüzük ve tespihler hazırlanabiliyor. Ev aksesuarlarında da tepsiler, kemerler, silah ve bıçak kabzalarında, mücevher kutusu, fotoğraf çerçeveleri, anahtarlık, kibritlik, vazo, gondol, şekerlik, masa üstü isimliklerde telkari sanatı uygulanabiliyor.  
Telkari Ustası Ümit Karademir, yıllardır uğraş verdiği telkariyi öğrenmek isteyenlere fırsat sunuyor. Karademir, İşkur destekli Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi’nde 15 Nisan’da açılacak kursa katılmak isteyenlere çağrı yaptı. Karademir, “Başvuru için nüfus cüzdanı, diploma ve HES kodu ile gelinmeli. Kursumuz 3 ay sürecek bu süre boyunca kursiyerlere İşkur tarafından aylık 900 lira ücret ödenecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.