HALKTAN TAMAMEN KOPMUŞ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

GÜNDEM 16.04.2021 - 15:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2276+ kez okundu.
 

HALKTAN TAMAMEN KOPMUŞ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP Adana İl Başkan Mehmet Çelebi:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Saray penceresinden tozpembe bir Türkiye görünüyor. Çünkü Saray ahalisinin geçim sıkıntısı yok, ödenmeyen faturası, kredi borcu, yakıt masrafı, kira derdi yok. Halktan ve halkın gündeminden tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi. Çelebi, partisinin “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin kaldırılması sebebiyle il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, CHP Adana milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ile partililer katıldı. Çelebi, afişlerin ‘hukuksuzca’ toplatıldığını ileri sürerek, baskılara asla boyun eğmeyeceklerini bildirdi. Çelebi, “128 milyar dolar nerede? dediğimiz için parti binalarımızdan vinçlerle, çevik kuvvet eşliğinde afişlerimiz sökülüyor. Kiraladığımız alanlarda haklarımız gasp ediliyor. Parti yöneticilerimiz kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya getiriliyor. Bu sorudan suç üretmeye çalışıyorlar. Milletin parasının nerede olduğunu sormak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak suç değil görevdir” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki sorunların her geçen gün arttığını anlatan Çelebi, her alanda baş gösteren adaletsizlik, liyakatsızlık ve torpilin milletin vicdanını derinden yaraladığını kaydetti. Geçen yıl 100 bin esnafın kepenk kapattığını, 40 bin şirketin iflas ettiğini, 10 milyondan fazla kişinin işsiz kaldığını aktaran Çelebi, şunları kaydetti: “Ülkeyi artık yönetemiyorlar. Halktan tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız. Çiftçimiz borç içinde, emeğinin karşılığını almaktan vazgeçti maliyeti kurtarmaya çalışıyor. İcra takip dosyalarının sayısı 23 milyona ulaştı. 6.5 milyon yurttaşımız sosyal yardımlarla mahkum edilmiş durumda. İnsanlar geçim sıkıntısı yüzünden canlarına kıyıyor. Son bir yıl içinde 100 müzisyenimiz intihar etti. Bu rakamların hepsi gerçek, içinde bulunduğumuz tablo bu kadar acı. İktidar partisi bırakın bu sorunları çözmeyi, sorunları görmekten bile aciz.”
CHP Adana İl Başkan Mehmet Çelebi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Saray penceresinden tozpembe bir Türkiye görünüyor. Çünkü Saray ahalisinin geçim sıkıntısı yok, ödenmeyen faturası, kredi borcu, yakıt masrafı, kira derdi yok. Halktan ve halkın gündeminden tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

Çelebi, partisinin “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin kaldırılması sebebiyle il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, CHP Adana milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ile partililer katıldı. Çelebi, afişlerin ‘hukuksuzca’ toplatıldığını ileri sürerek, baskılara asla boyun eğmeyeceklerini bildirdi. Çelebi, “128 milyar dolar nerede? dediğimiz için parti binalarımızdan vinçlerle, çevik kuvvet eşliğinde afişlerimiz sökülüyor. Kiraladığımız alanlarda haklarımız gasp ediliyor. Parti yöneticilerimiz kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya getiriliyor. Bu sorudan suç üretmeye çalışıyorlar. Milletin parasının nerede olduğunu sormak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak suç değil görevdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki sorunların her geçen gün arttığını anlatan Çelebi, her alanda baş gösteren adaletsizlik, liyakatsızlık ve torpilin milletin vicdanını derinden yaraladığını kaydetti. Geçen yıl 100 bin esnafın kepenk kapattığını, 40 bin şirketin iflas ettiğini, 10 milyondan fazla kişinin işsiz kaldığını aktaran Çelebi, şunları kaydetti:

“Ülkeyi artık yönetemiyorlar. Halktan tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız. Çiftçimiz borç içinde, emeğinin karşılığını almaktan vazgeçti maliyeti kurtarmaya çalışıyor. İcra takip dosyalarının sayısı 23 milyona ulaştı. 6.5 milyon yurttaşımız sosyal yardımlarla mahkum edilmiş durumda. İnsanlar geçim sıkıntısı yüzünden canlarına kıyıyor. Son bir yıl içinde 100 müzisyenimiz intihar etti. Bu rakamların hepsi gerçek, içinde bulunduğumuz tablo bu kadar acı. İktidar partisi bırakın bu sorunları çözmeyi, sorunları görmekten bile aciz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.