"HER AY 25-30 KONUTU VATANDAŞLARIMIZA TESLİM EDECEĞİZ"

GÜNDEM 15.07.2024 - 14:02, Güncelleme: 15.07.2024 - 14:02 3774+ kez okundu.
 

"HER AY 25-30 KONUTU VATANDAŞLARIMIZA TESLİM EDECEĞİZ"

Adana'ya Büyük Yatırımlar: Büyük Konteyner Limanı ve 200 Bin Konut Teslimi Hedefleniyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana'da gerçekleştirdiği ziyaret ve açıklamalarında, şehre önemli yatırımların kapıda olduğunu duyurdu. Bakan Kurum'un açıklamalarına göre, Adana'ya süratle kazandırılacak olan büyük konteyner limanı, bölgenin tarımsal ve endüstriyel gücüne önemli katkılar sağlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın tahsis sürecinin tamamlanmasıyla birlikte limanın önümüzdeki haftalarda faaliyete geçmesi planlanıyor. Ayrıca, deprem sonrası etkilenen 11 ilde devam eden konut inşaatlarıyla ilgili olarak da Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi hedeflerini paylaştı. Kahramanmaraş merkezli 2023'teki depremlerin ardından başlatılan çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Bakan Kurum, "Her ay 25-30 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. 2025 yılı itibarıyla depremzede vatandaşlarımızın tamamının yeni konutlarına kavuşmuş olmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu. "TÜRKİYE KALKINMA VE REFAH MERKEZİ HALİNE GELECEK" Bakan Kurum'un vurguladığı diğer önemli bir nokta ise, projelerin sadece konut inşasıyla sınırlı kalmayacağı. Şehircilik modeli kapsamında, deprem bölgelerinin istihdam, turizm ve ticaret potansiyellerinin yeniden canlandırılması için kent meydanları, spor alanları ve kültür-sanat eserlerinin hayata geçirileceği bilgisi verildi. Kurum, bu projelerin sadece ev yapma amacı güdülerek değil, aynı zamanda vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir bakış açısıyla yürütüldüğünü vurgulayarak, "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2025'ten itibaren bu bölgeler, Türkiye'nin kalkınma ve refah merkezleri haline gelecek" dedi. Adana'daki Kimya Organize Sanayi Bölgesi'ne ait Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin de titizlikle yürütüldüğünü belirten Kurum, bölgeye yönelik diğer sanayi talepleri ve altyapı çalışmalarının da hızla ilerlediğini ifade etti.
Adana'ya Büyük Yatırımlar: Büyük Konteyner Limanı ve 200 Bin Konut Teslimi Hedefleniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana'da gerçekleştirdiği ziyaret ve açıklamalarında, şehre önemli yatırımların kapıda olduğunu duyurdu. Bakan Kurum'un açıklamalarına göre, Adana'ya süratle kazandırılacak olan büyük konteyner limanı, bölgenin tarımsal ve endüstriyel gücüne önemli katkılar sağlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın tahsis sürecinin tamamlanmasıyla birlikte limanın önümüzdeki haftalarda faaliyete geçmesi planlanıyor. Ayrıca, deprem sonrası etkilenen 11 ilde devam eden konut inşaatlarıyla ilgili olarak da Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi hedeflerini paylaştı. Kahramanmaraş merkezli 2023'teki depremlerin ardından başlatılan çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Bakan Kurum, "Her ay 25-30 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. 2025 yılı itibarıyla depremzede vatandaşlarımızın tamamının yeni konutlarına kavuşmuş olmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE KALKINMA VE REFAH MERKEZİ HALİNE GELECEK"

Bakan Kurum'un vurguladığı diğer önemli bir nokta ise, projelerin sadece konut inşasıyla sınırlı kalmayacağı. Şehircilik modeli kapsamında, deprem bölgelerinin istihdam, turizm ve ticaret potansiyellerinin yeniden canlandırılması için kent meydanları, spor alanları ve kültür-sanat eserlerinin hayata geçirileceği bilgisi verildi. Kurum, bu projelerin sadece ev yapma amacı güdülerek değil, aynı zamanda vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir bakış açısıyla yürütüldüğünü vurgulayarak, "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2025'ten itibaren bu bölgeler, Türkiye'nin kalkınma ve refah merkezleri haline gelecek" dedi. Adana'daki Kimya Organize Sanayi Bölgesi'ne ait Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin de titizlikle yürütüldüğünü belirten Kurum, bölgeye yönelik diğer sanayi talepleri ve altyapı çalışmalarının da hızla ilerlediğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.