İdlib’de HTŞ’den sivillere ateş

DÜNYA 02.05.2020 - 07:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2423+ kez okundu.
 

İdlib’de HTŞ’den sivillere ateş

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, TSK tarafından bir süre önce araç geçişine kapatılan, muhalif gruplar ile rejimi ayıran Mar al Nasan-Mizanez bölgesini birbirine bağlayan kontrol noktası önceki gün karşılıklı ticarete açıldı. HTŞ ve bağlı grupların bu girişimi, Îdlib kent merkezinde protesto edildi. HTŞ’yi çekilen acıları görmezden gelmekle ve bu acılar üzerinden kazanç sağlamakla suçlayan göstericiler, kapının kapatılmasını talep etti. Oturma eylemi yapan göstericileri bölgeden uzaklaştırmaya çalışan HTŞ, direnişle karşılaşınca silah kullandı. Saldırıda bir gösterici yaşamını yitirirken en az yedi gösterici de yaralandı. Saldırının ardından kent merkezinde toplanan yüzlerce kişi, anlaşmayı sloganlara protesto etti. Gösteriler, dün de sürdü. HTŞ lideri Ebu Muhammet el Colani’nin posterini yakan göstericiler, rejimle yapılan anlaşmaların iptalini ve Mizanez yolunun araç geçişine kapatılmasını talep etti. Gösterileri engellemede yetersiz kalan HTŞ, geri adım attı ve ‘barışçıl gösteriler yapan halkın üzerine ateş açanlar hakkında soruşturma başlatıldığını’ duyurdu. Açıklamada, “Reji

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, TSK tarafından bir süre önce araç geçişine kapatılan, muhalif gruplar ile rejimi ayıran Mar al Nasan-Mizanez bölgesini birbirine bağlayan kontrol noktası önceki gün karşılıklı ticarete açıldı. HTŞ ve bağlı grupların bu girişimi, Îdlib kent merkezinde protesto edildi. HTŞ’yi çekilen acıları görmezden gelmekle ve bu acılar üzerinden kazanç sağlamakla suçlayan göstericiler, kapının kapatılmasını talep etti.

Oturma eylemi yapan göstericileri bölgeden uzaklaştırmaya çalışan HTŞ, direnişle karşılaşınca silah kullandı. Saldırıda bir gösterici yaşamını yitirirken en az yedi gösterici de yaralandı. Saldırının ardından kent merkezinde toplanan yüzlerce kişi, anlaşmayı sloganlara protesto etti. Gösteriler, dün de sürdü. HTŞ lideri Ebu Muhammet el Colani’nin posterini yakan göstericiler, rejimle yapılan anlaşmaların iptalini ve Mizanez yolunun araç geçişine kapatılmasını talep etti. Gösterileri engellemede yetersiz kalan HTŞ, geri adım attı ve ‘barışçıl gösteriler yapan halkın üzerine ateş açanlar hakkında soruşturma başlatıldığını’ duyurdu. Açıklamada, “Reji

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.