KÜÇÜK: “İŞBİRLİĞİ VE KATKIYA HAZIRIZ”

GÜNDEM 29.12.2016 - 14:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1702+ kez okundu.
 

KÜÇÜK: “İŞBİRLİĞİ VE KATKIYA HAZIRIZ”

  Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Proje Koordinatörü Gül Erdost, Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Baro Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur Önal ile, Suriyeli mülteciler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışmalara katkı sağlamak için karşılıklı işbirliği ve iletişim içerisinde olmanın önemine vurgu yaptı. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Proji Koordinatörü Gül Erdost, çalışmaları konusunda bilgi verdi. Türkiye’de bulunma nedenlerinin, cinsel sağlık, nüfus planlaması, kadın erkek eşitliği,  üreme alanı olduğunu belirten Erdost,  Suriye krizi çıkınca, öncelikle kamplarda çalışmalar yaparken şimdilerde dışarda merkezler açmaya başlandığını ifade etti. Erdost, “ 2011’in Ocak ayından itibaren “ kadınlar ve kız çocukları için güvenli alanlar” adı altında  18 il de 40 tane merkez açıldı. Bu proje ile kadınların güçlenmesi için çalışmalar yapılıyor” dedi. Erdost, yapılan araştırmalara göre Suriyeli mültecilerin yüzde 65’inin de fazlasının savaş bitse dahi ülkemizde kalacağını vurguladı.   Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü ve Baro Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur Önal da, merkezi tanıtmak ve Suriye’de sığınmacıların sorunlarıyla ilgili bilgi veren konuğuna, “Adana’da çok sayıda dilenci ve trafik ışıklarında araç yıkayan  Suriyeli mülteciler görüyoruz. Suriyeli mültecilere adli yardım hizmetlerini vermeye devam ediyoruz. Biz de savaşın bir an önce sona ermesini ve insanların kendi yurtlarına dönmelerini arzuluyoruz” diye konuştu.  

 

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Proje Koordinatörü Gül Erdost, Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü Baro Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur Önal ile, Suriyeli mülteciler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışmalara katkı sağlamak için karşılıklı işbirliği ve iletişim içerisinde olmanın önemine vurgu yaptı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Proji Koordinatörü Gül Erdost, çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Türkiye’de bulunma nedenlerinin, cinsel sağlık, nüfus planlaması, kadın erkek eşitliği,  üreme alanı olduğunu belirten Erdost,  Suriye krizi çıkınca, öncelikle kamplarda çalışmalar yaparken şimdilerde dışarda merkezler açmaya başlandığını ifade etti. Erdost, “ 2011’in Ocak ayından itibaren “ kadınlar ve kız çocukları için güvenli alanlar” adı altında  18 il de 40 tane merkez açıldı. Bu proje ile kadınların güçlenmesi için çalışmalar yapılıyor” dedi. Erdost, yapılan araştırmalara göre Suriyeli mültecilerin yüzde 65’inin de fazlasının savaş bitse dahi ülkemizde kalacağını vurguladı.

 

Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü ve Baro Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur Önal da, merkezi tanıtmak ve Suriye’de sığınmacıların sorunlarıyla ilgili bilgi veren konuğuna, “Adana’da çok sayıda dilenci ve trafik ışıklarında araç yıkayan  Suriyeli mülteciler görüyoruz. Suriyeli mültecilere adli yardım hizmetlerini vermeye devam ediyoruz. Biz de savaşın bir an önce sona ermesini ve insanların kendi yurtlarına dönmelerini arzuluyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.