Kan ve kök hücre bağışında duyarlılık artıyor

19.01.2017 - 10:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2670+ kez okundu.
 

Kan ve kök hücre bağışında duyarlılık artıyor

Kızılay, her gün Adana’nın farklı bir noktasında kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenliyor   Savaşta, barışta, doğal afet anında her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Kızılay’ın kan stoklarını yeterli seviyede tutmak için ülke genelinde gerçekleştirdiği kampanyaya Adanalıların desteği her geçen gün artarak sürüyor. Kent halkının desteği ile her gün ayrı bir noktada kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenleyen Türk Kızılayı, bu kez Divan Adana Oteli’nin konuğu oldu. Büyük bir sosyal sorumluluk örneği sergileyen otel yöneticileri ve çalışanları, kan ve kök hücre bağışı ile kampanyaya katkıda bulundu.   “18-50 YAŞ ARASI SAĞLIKLI HER BİREY BAĞIŞ YAPABİLİR” Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, TÜRKÖK Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın Türk Kızılayı’na verdiği görev ile bağışçılardan kök hücre numunesi alındığını ve doku uyumu olduğu takdirde bağış yapmak isteyen kişiye tekrar ulaşıldığını belirtti. Saygılı, 18-50 yaş aralığındaki sağlıklı her bireyin kök hücre bağışı yapabileceğini ifade etti. Türk Kızılayı'na bağışlanan kanın da Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında laboratuvarlarda ürünlerine ayrıştırılarak hastaların ihtiyacına göre hastanelere ulaştırıldığını kaydeden Saygılı, “Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız kan ve kök hücre bağışları ile ilgili www.kanver.org internet sitesinden ayrıntılı bilgi edinebilirler. Bugün burada bağışta bulunanlara teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışına davet ediyorum” dedi.   “AMACIMIZ DÜZENLİ BAĞIŞ YAPMAK” Adana Divan Oteli Müdürü Yaşar Ersoy da Türk Kızılayı’nın insanlara yardım ederken, aynı zamanda kan ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık oluşturduğunu vurguladı. “Bazı hastalıkların tek tedavisinin kök hücre nakli olduğunu bilenler neden kök hücresini bağışlamasın ki?” diyen Ersoy, şöyle devam etti: “Çok da basit bir yöntemle kök hücre nakli yapılıyormuş. Bugün çalışma arkadaşlarımla birlikte kan ve kök hücre bağışı yapıyoruz. Biraz dinlenip işe döneceğiz. Bağış yapmak çalışmaya da engel değil. Amacımız düzenli şekilde kan bağışı yapmak. Her kan bağışı için bir fidan dikiliyor olması da ayrıca motive edici. Türk Kızılayı'na teşekkür ederiz.” Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, anlamlı katkılarından dolayı Otel Müdürü Yaşar Ersoy'a teşekkür plaketi verdi.

Kızılay, her gün Adana’nın farklı bir noktasında kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenliyor

 

Savaşta, barışta, doğal afet anında her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Kızılay’ın kan stoklarını yeterli seviyede tutmak için ülke genelinde gerçekleştirdiği kampanyaya Adanalıların desteği her geçen gün artarak sürüyor.

Kent halkının desteği ile her gün ayrı bir noktada kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenleyen Türk Kızılayı, bu kez Divan Adana Oteli’nin konuğu oldu. Büyük bir sosyal sorumluluk örneği sergileyen otel yöneticileri ve çalışanları, kan ve kök hücre bağışı ile kampanyaya katkıda bulundu.

 

“18-50 YAŞ ARASI SAĞLIKLI HER BİREY BAĞIŞ YAPABİLİR”

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, TÜRKÖK Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın Türk Kızılayı’na verdiği görev ile bağışçılardan kök hücre numunesi alındığını ve doku uyumu olduğu takdirde bağış yapmak isteyen kişiye tekrar ulaşıldığını belirtti. Saygılı, 18-50 yaş aralığındaki sağlıklı her bireyin kök hücre bağışı yapabileceğini ifade etti.

Türk Kızılayı'na bağışlanan kanın da Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında laboratuvarlarda ürünlerine ayrıştırılarak hastaların ihtiyacına göre hastanelere ulaştırıldığını kaydeden Saygılı, “Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız kan ve kök hücre bağışları ile ilgili www.kanver.org internet sitesinden ayrıntılı bilgi edinebilirler. Bugün burada bağışta bulunanlara teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışına davet ediyorum” dedi.

 

“AMACIMIZ DÜZENLİ BAĞIŞ YAPMAK”

Adana Divan Oteli Müdürü Yaşar Ersoy da Türk Kızılayı’nın insanlara yardım ederken, aynı zamanda kan ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık oluşturduğunu vurguladı.

“Bazı hastalıkların tek tedavisinin kök hücre nakli olduğunu bilenler neden kök hücresini bağışlamasın ki?” diyen Ersoy, şöyle devam etti:

“Çok da basit bir yöntemle kök hücre nakli yapılıyormuş. Bugün çalışma arkadaşlarımla birlikte kan ve kök hücre bağışı yapıyoruz. Biraz dinlenip işe döneceğiz. Bağış yapmak çalışmaya da engel değil. Amacımız düzenli şekilde kan bağışı yapmak. Her kan bağışı için bir fidan dikiliyor olması da ayrıca motive edici. Türk Kızılayı'na teşekkür ederiz.”

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, anlamlı katkılarından dolayı Otel Müdürü Yaşar Ersoy'a teşekkür plaketi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.